REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasieniečiai neleido į Lietuvą iš Baltarusijos įvežti voveraičių krovinio, kuris skleidė padidintą radioaktyvųjį foną. Norma buvo viršyta daugiau kaip du kartus.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienio vakarą į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Šalčininkų kontrolės punktą iš Baltarusijos įvažiavo krovininis automobilis DAF su priekaba. Transporto priemonės buvo su baltarusiškais numeriais. Automobilį vairavo 55-erių Baltarusijos pilietis.

REKLAMA

DAF įvažiuojant į punktą suveikė stacionari radiacijos matavimo įranga.

Pasieniečiai automobilį ir priekabą papildomai patikrino nešiojamaisiais radiacijos matavimo prietaisais. Nustatyta, kad priekaboje vežamo voveraičių krovinio jonizuojančios spinduliuotės lygis siekia apie 50 mikrorentgenų per valandą. Leistinas fonas yra daugiau kaip dusyk mažesnis - 20 mikrorentgenų.

Tokie duomenys užfiksuoti priekabos išorėje. Pasak pasieniečių, tikėtina, kad jei radiacinis fonas būtų pamatuotas prie pat krovinio priekabos viduje, jis būtų dar didesnis.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal krovinio dokumentus, voveraites Baltarusijos įmonė per Lietuvą siuntė į vieną Vakarų Europos šalį. Apie įvykį buvo pranešta Radiacinės saugos centrui. Pasieniečiai nusprendė krovinio iš Baltarusijos neįsileisti.

Iš viso šiemet šalies kontrolės punktuose dirbantys pasieniečiai nustatė 72 padidinto radiacinio fono atvejus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų