REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per Seimo rinkimus viešbučio skydinėje nakvojęs Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius senų įpročių neatsisako. Šią savaitę viename senamiesčio barų lankytojai stebėjo ne tik jo, bet ir LRT laidos "Teisė žinoti" vedėjos Ritos Miliūtės bei jos svečių iki paryčių trukusias linksmybes.

REKLAMA
REKLAMA

Į Vilniaus senamiesčio Trakų gatvėje esantį barą R.Miliūtė su svečiais sugužėjo vėlų trečiadienio vakarą po laidos "Teisė žinoti" filmavimo. Griežtumu garsėjančią žurnalistę lydėjo laidos dalyviai - ekspremjeras socialdemokratas Gediminas Kirkilas ir LRT tarybos narys Rimvydas Valatka. Tiesa, pastarasis daugiau bendravo su bare sėdėjusiais krepšininku ir prodiuseriu Rolandu Skaisgiriu, krepšininkais Linu Kleiza bei Mindaugu Katelynu, nei su kompanija, kuriai, kaip teigiama, LRT tarybos narys pats rekomendavo šį barą.

REKLAMA

Tiesioginės laidos išvarginta kompanija dėl to nenusiminė - netrukus prie jų prisidėjo pats LRT generalinis direktorius A.Siaurusevičius, esą visai netyčia užsukęs kaip tik į šį barą. Būtent A.Siaurusevičius, turintis linksmybių viešbučio "Naujasis Vilnius" skydinėje rinkimų naktį patirties, apie trečią ryto taksi padėjo parsigauti namo dabartinei pavaldinei ir buvusiai sugyventinei R.Miliūtei.

Vakarėlis užsitęsė

Su LŽ bendravę baro lankytojai pasakojo draugiją buvus itin atsipalaidavusią. Skardžias kalbas girdėję visi aplinkiniai, o ekspremjeras G.Kirkilas tiesiog degęs noru pabendrauti ne tik su bare sėdėjusiais krepšininkais, bet ir su paprastais piliečiais. Seimo nario, dar neseniai ėjusio itin aukštas valstybės pareigas, netrikdę net į jį nukreipti filmavimo režimu veikiantys mobilieji baro lankytojų telefonai.

REKLAMA
REKLAMA

Dar įdomiau esą buvę stebėti LRT generalinį direktorių A.Siaurusevičių bei laidos vedėją R.Miliūtę. Jiems bare akivaizdžiai patiko - apie pusę dviejų nakties namo išsirengus G.Kirkilui bei R.Valatkai, žurnalistai liko linksmintis toliau. Į taksi pora sėdo apie trečią ryto. R.Miliūtė stebėtojams atrodė jau gerokai pavargusi.

Bendravo su tauta

Ekspremjeras G.Kirkilas, kurio vadovautos Socialdemokratų partijos rinkimų štabe praėjusių metų spalį A.Siaurusevičiui pasipainiojo ne tos durys, nuvedusios į lemtingąją elektros skydinę, LŽ aiškino, kad dabar jam atsipalaiduoti mieste lengviau nei tais laikais, kai viską sekdavo budrios asmens sargybinių akys. Į viešumą jis jau išeinąs ne pirmą kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Seimo nario, jis iš tiesų daug bendravęs su baro lankytojais, nes tai buvę "labai simpatiški žmonės". Aukšto politiko netrikdę ir į jį bei kitus kompanijos narius nukreipti mobilieji lankytojų telefonai. "Aš jau pripratęs prie paparacų", - aiškino jis.

Ekspremjerą triukšmavus bare neigia šią įstaigą bičiuliams rekomendavęs R.Valatka. "Aš nesakyčiau, kad G.Kirkilas triukšmavo. Jis ten bendravo su tauta... daugiau", - linksmai tarė LRT tarybos narys.

Tačiau, paklausti apie kitų kompanijos narių įpročius, ir G.Kirkilas, ir R.Valatka kalbėjo labai santūriai. Abu patikino gana anksti išvykę namo, tad nematę, kiek jėgų vakarėliui baigiantis liko kitiems dviem jo dalyviams - R.Miliūtei ir A.Siaurusevičiui.

REKLAMA

Asmeninis reikalas

"Aš grįžau savomis kojomis, o iki namų geras gabalas kelio. Sakyčiau, mano kojos tikrai buvo tvirtos. O dėl kitų kojų - kiekvienas geria tiek, kiek gali, - atsargiai kalbėjo R.Valatka. - Bet nesakyčiau, kad nuo tokių kiekių, kaip buvo, būtų galima nepastovėti ant kojų. Kartais žmonės, kurie apie tai kalba, kitus tepa tuo pačiu, kuo patys yra išsitepę. Išvykau apie pusę dviejų, tad tie, kurie galėjo matyti, patys turėjo būti bent jau panašios kondicijos."

LRT tarybos narys tikino nematąs nieko blogo, kad aukštas pareigas einantys asmenys leidžia sau atsipalaiduoti viešose vietose. "Ką - gerti reikia pakrūmėse, "bambalį" pasiėmus?" - piktinosi jis.

REKLAMA

Pasak R.Valatkos, per ilgus metus sudrausminusio ne vieną pernelyg įsilinksminusį vakarėlio dalyvį, šį kartą to daryti tikrai nereikėjo. "Aš jums pasakysiu - apskritai neįsivaizduoju, kiek reikėtų išgerti, kad būtų galima apie tai kalbėti. Šiuo atveju - jeigu žmogus netrukdo kitiems gyventi, jei nelipa ant galvų, o sėdi prie staliuko ir kalbasi - kaip sakyti? Juk nemoralizuosi suaugusio žmogaus, kad tu negerk. Aš pats mėgstu vyną, alų, ir tikrai manau, kad kiekvienas žmogus laisvas apsispręsti - vartoti, nevartoti, kiek, kaip vartoti, maišyti, nemaišyti", - kalbėjo LRT tarybos narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Ant stalų nešokau"

R.Miliūtę LŽ klausimai apie vakarėlį po jos laidos papiktino. Pastebėjus, kad kai kuriems baro lankytojams įsilinksminusi kompanija sukėlė tam tikrą nuostabą, R.Miliūtė atšovė: "Tegu jie ir stebisi. Man, pavyzdžiui, jūsų darbas kelia nuostabą. Tai ką, man dabar skambinti į kitas redakcijas ir apie tai pasakoti?"

Žurnalistė taip pat tikino, kad jai neprireikė niekieno pagalbos sėdant į taksi automobilį. Pasiteiravus, ar iš baro išėjo blaivi, R.Miliūtė paaiškino: "Na, ant stalų nešokau. Tai, matyt, nelabai kaip nors kitaip pavakarojau."

REKLAMA

Vis dėlto "Teisės žinoti" vedėja pareiškė nežinanti, kada kompaniją paliko kartu atvažiavęs R.Valatka. "Tiesą sakant, nežinau, nei kada R.Valatka išėjo, nei... Nežiūrėjau į laikrodį", - sakė ji.

Tuo metu A.Siaurusevičius apskritai LŽ aiškino bare atsidūręs atsitiktinai ir net nustebęs radęs pažįstamų žmonių. Apie grįžimą namo LRT vadovas kalbėjo pinkliai - galbūt jis ir pavėžinęs R.Miliūtę. "Kažkas kažką pavežė. Man regis, R.Valatka išvažiavo su G.Kirkilu - kaip kam pakeliui", - aiškino jis.

Ką reiškia, kai kelias namo tampa itin komplikuotas, A.Siaurusevičius žino puikiai. Patirties jis įgijo per praėjusių metų spalį vykusius Seimo rinkimus viešbutyje "Naujasis Vilnius", kur tuo metu buvo įsikūręs Socialdemokratų partijos rinkimų štabas.

REKLAMA

Po vidurnakčio į viešbutį atvykęs, kaip manoma, neblaivus LRT vadovas supainiojo duris ir pateko į elektros skydinę. Čia jį užklupo žurnalistai.

A.Siaurusevičius pareiškė skydinėje buvęs įkalintas, vėliau net ir sužalotas. Savo ruožtu nuo LRT generalinio direktoriaus nukentėjęs tikina fotografas Irmantas Sidarevičius. Jis kreipėsi į teismą privataus kaltinimo tvarka, teigdamas buvęs "agresyviai A.Siaurusevičius užpultas". LRT taryba "skydininkui" buvo itin atlaidi, skyrusi jam viso labo papeikimą.








Jurga Tvaskienė , Marijus Širvinskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų