REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstiečių liaudininkų atstovas Seime Konstantas Ramelis siūlo keisti partijų finansavimo tvarką numatant, jog už šiurkščius pažeidimus prarasta dotacija būtų ne perskirstoma kitoms partijoms, o grąžinama į biudžetą.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo posėdžių sekretoriate K. Ramelis įregistravo tai numatantį įstatymo pataisos projektą.

REKLAMA

Nustačius, kad politinė partija padarė šiurkštų finansinę veiklą reglamentuojančio įstatymo pažeidimą, Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimu partijai kasmetiniam finansavimui neskiriama valstybės biudžeto pusmetinė dotacija būtų ne paskirstoma po lygiai kitoms politinėms partijoms, kaip šiuo metu, o grąžinama į biudžetą.

Pagal įstatymą, kasmetinė biudžeto dotacija, mokama dukart per metus, paskirstoma partijoms, kurios yra gavusios ne mažiau kaip 3 proc. visų rinkėjų balsų, atiduotų politinėms partijoms pastaruosiuose Seimo ir savivaldybių rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

2009-iesiems partijų dotacijoms yra numatyta 17 mln. litų, į jas pretenduoja ne tik daugiamandatėje mandatus iškovoję Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Tautos prisikėlimo partija, socialdemokratai, partija „Tvarka ir teisingumas“, Darbo partija, Liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga, bet ir daugiamandatėje už barjero likusios Lenkų rinkimų akcija, Valstiečių liaudininkų sąjunga ir Naujoji sąjunga. Nors ne visos perkopė 5 proc. barjerą daugiamandatėje apygardoje, visos šios partijos turi atstovų Seime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol dotaciją yra praradusi tik Darbo partija, už tai, kad laiku VRK nepateikė audito ataskaitos.

Darbo partijai kaip juridiniam asmeniui yra pareikšti įtarimai dėl neskaidraus buhalterijos tvarkymo, partijos ir jos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho baudžiamąją bylą dabar nagrinėja Vilniaus apygardos teismas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų