REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje sulaikyta traukiniu iš Kaliningrado atgabenta stambi nelegalių rūkalų - 35 tūkst. pakelių - siunta ir trys su jos gabenimu siejami vyrai.

REKLAMA
REKLAMA

Nelegalūs rūkalai į Vilnių buvo atvežti ir išmesti iš pravažiuojančio traukinio Kaliningradas-Charkovas, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

REKLAMA

Trečiadienį vakare sostinėje pasalą surengę pasieniečiai stebėjo, kaip prie geležinkelio linijos Vilkpėdės mikrorajone privažiavo du automobiliai - „Volkswagen Vento“ ir „Mercedes Benz“.

Netrukus iš pravažiuojančio traukinio buvo išmesti stambūs paketai, apklijuoti lipnia juosta. Juos tamsoje ėmė rinkti iš automobilių išlipę trys vyrai. Dalį paketų jie sukrovė į automobilį, likusius - į Riovonių gatvėje stovinčią medinę pašiūrę.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo geležinkelio linijos pajudėjusius automobilius pasieniečiai sekė iki garažų masyvo, esančio Savanorių prospekte.

Čia VSAT pareigūnai toliau fiksavo, kaip paketai sukraunami ir slepiami viename garaže. Netrukus trijulė automobiliais grįžo prie pašiūrės pasiimti likusios krovinio dalies, kur ir buvo sučiupta.

Sulaikomi 35, 38 ir 61 metų amžiaus vilniečiai nesipriešino.

Automobiliuose VSAT pareigūnai aptiko daugiau nei 5 tūkst. pakelių cigarečių „LM“ ir „Saint George“. Rūkalai buvo paženklinti rusiško ir ukrainietiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netrukus VSAT pareigūnai atliko ir sankcionuotą kratą garaže, kur slėptos prie geležinkelio surinktos cigaretės. Čia pasieniečiai suskaičiavo 30 tūkst. pakelių tokios pačios rūšies cigarečių.

Iš viso aptikta dvidešimt lipnia juosta apklijuotų paketų, kuriuose buvo 35 tūkst. pakelių rūkalų su rusiškomis ir ukrainietiškomis banderolėmis.

Visus tris vilniečius pasieniečiai dviem paroms uždarė į areštinę.

Kontrabandiniai rūkalai ir abu automobiliai laikinai saugomi Vilniaus rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų