REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 7-9 dienomis vyksi 504-ojo Panevėžio miesto gimtadienio renginiai. Jų organizatorės – Panevėžio miesto savivaldybė ir VšĮ „Jokastė“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Kultūros ir meno skyriaus vedėja Loreta Krasauskienė, šis miesto gimtadienis bus išskirtinis tuo, kad Panevėžys sieks pateisinti savo, kaip teatrų miesto, vardą, taip paminėdamas režisieriaus J.Miltinio 100-ąsias gimimo metines.

REKLAMA

„Ši miesto šventė bus itin intensyvi ir teatrališka: panevėžiečiams ir miesto svečiams Panevėžio miesto teatrų aktoriai (Laimutis Sėdžius, Asta Preidytė, Ligita Kondrotaitė, Vidmantas Fijalkauskas ir kt.) atliks populiarias muzikines ištraukas iš miuziklų, kino filmų, koncertuos aktoriai bardai Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis, Aidas Giniotis, panevėžietis Vytautas Kupšys, Keistuolių teatras, Kristina Kazlauskaitė su Vidmantu Urbonu, Panevėžio muzikinis teatro orkestras, Andrius Mamontovas su grupe“, - informavo gimtadienio renginių režisierius, J.Miltinio dramos teatro aktorius Darius Petkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat laukiama Šv. Kristoforo kamerinio orkestro ir Vytauto Juozapaičio bei jo studentų, Rūtos Ščiogolevaitės, Jurgos Šeduikytės. Vyks III Baltijos šalių muzikinių fejerverkų festivalis, tarptautinis lėlių teatrų festivalis „Lagaminas-8“, III  mėgėjiškų filmų festivalis „Aš+miestas=kinas“, šokio, dainos ir vaidybos sintezę siūlantis Virgilijaus Valuntonio organizuojamas vaikų ir jaunimo festivalis „Raktas“, tarptautinis folkloro festivalis „Aisūs kankleliai“, veiks senuosius lietuvių amatus pristatanti Vilkmergės ir Jaunimo  gatvės, tautodailininkų mugė, Kamerinis meno kampas, leisiantis kiekvienam norinčiajam scenoje pademonstruoti savo aktorinius, meninius sugebėjimus. Rugsėjo 9 dieną krepšinio aikštelėje rungsis teatralų, politikų, medikų, kunigų komandos.             

Panevėžio miesto savivaldybė renginiams organizuoti skyrė 150 tūkst. Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų