REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje nuo policijos sprukdamas girtas vairuotojas neketino lengvai pasiduoti. Sukėlęs kelias avarines situacijas, viename kieme vyras paliko automobilį ir dėjo į kojas. Nesustabdė jo net pasivijusių pareigūnų panaudotas elektrošokas.

Vilniuje nuo policijos sprukdamas girtas vairuotojas neketino lengvai pasiduoti. Sukėlęs kelias avarines situacijas, viename kieme vyras paliko automobilį ir dėjo į kojas. Nesustabdė jo net pasivijusių pareigūnų panaudotas elektrošokas.

REKLAMA

Bėglys aktyviais veiksmais pasipriešino jį tramdžiusiems pareigūnams. Sudaužė policininkės mobilųjį telefoną, nesunkiai sutrikdė jos sveikatą. Kliuvo ir policininkės kolegai, kol galiausia pavyko uždėti antrankius ir asmenį sulaikyti.

Prabėgo beveik 1,5 metų ir teismas paskelbė nuosprendį šioje baudžiamojoje byloje. Jurgis T. (tikrasis vardas redakcijai – žinomas) pripažintas kaltu tiek dėl vairavimo išgėrus, tiek dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Subendrinus bausmes už visus pažeidimus paaiškėjo, kad Jurgis T. turės sumokėti 2,5 tūkst. eurų baudą. Jam taip pat paskirtas laisvės apribojimas devyniems mėnesiams, uždraudžiant bausmės vykdymo laikotarpiu vartoti psichiką veikiančias medžiagas.   

REKLAMA
REKLAMA

Pastebėjo atsitiktiniai žmonės

Policijai girtas vairuotojas įkliuvo dėl pilietiško atsitiktinių žmonių poelgio. Jie matė, kaip kompanija vienoje stovėjimo aikštelėje geria degtinę. O netrukus vairuotojas sėdo į automobilį ir nuvažiavo.

REKLAMA

Žmonės paskambino numeriu 112 ir pradėjo sekti pažeidėją. Netrukus jis pastebėjo, kad yra sekamas ir padidinęs greitį nulėkė. Bet tuo metu jį jau buvo pastebėjęs policijos ekipažas, kuris pradėjo persekiojimą.

Veiksmas vyko 2019 m. birželio 22 d., apie 22.30 val., Vilniuje, Subačiaus gatvėje. Vėliau policijos pareigūnai tikrinimo metu nustatė, kad vairuotojo iškvėptame ore yra 2,17 promilės etilo alkoholio koncentracija.

Bylos duomenimis, pažeidėją pavyko sulaikyti tik įbridusį į Vilnelės upę. Tada asmuo pasipriešino pareigūnams. Jis spardėsi, mojavo rankomis. Pareigūnei buvo suduotas smūgis į petį, ji krito ir patyrė nesunkų sveikatos sutrikdymą, buvo sugadintas jos mobiliojo ryšio telefonas.

REKLAMA
REKLAMA

Spardydamasis ir mojuodamas rankomis pažeidėjas taip pat nubrozdino vyriausiajam patruliui abiejų rankų dilbius. Pareigūnui taip pat konstatuotas nežymus sveikatos sutrikdymas. Galiausia, pavyko asmenį sulaikyti.

Prisipažino tik dėl girtumo

Teisme Jurgis T. savo kaltę pripažino iš dalies. Jis teigė, kad vairavo išgėręs, tačiau nepripažino kaltės dėl pareigūnų sužalojimo ir turto sugadinimo. Asmuo teigė, kad įvykio vakarą vartojo alkoholį, o tada sėdo į mašiną ir važiavo į Pavilnį.

Anot jo, suprato, kad blogai elgiasi ir sustojo kieme. Matė, kad yra sekamas, tačiau policijos esą nepastebėjo. Išlipęs iš automobilio greitai ėjo nuo skardžio. Policijos tuo metu nebuvo, tik nusileidus nuo skardžio išgirdo, kad atvyko policija, todėl jis įšoko į Vilnelę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įbridus iki juosmens į Vilnelės vidurį išgirdo pareigūnės žodžius: „stok policija, šausiu“. Apsisukęs iškėlė rankas ir ėjo link jos. Tuo metu rankoje laikė telefoną. Kai padarė apie du žingsnius iki jos, pareigūnas į jį šovė „Taser“ prietaisu ir pataikė į petį. Tuomet jis įkrito į vandenį.

Ant jo toliau rėkė, o jis nieko negalėjo padaryti. Po truputį išėjo į kitą krantą, kuriame kita pareigūnė su šuniu jį sulaikė. Bent jau tokią versiją pateikė teisiamasis. Ji kardinaliai skyrėsi nuo tos, kurią teisme papasakojo gaudynės dalyvavusi ir nukentėjusi policininkė.

Nukentėjusi pareigūnė

Pareigūnė pasakojo, kad tą naktį iš budėtojo gavo nurodymus, jog buvo pastebėtas galimai girtas vairuotojas. Ji su kolega pastebėjo minėtą automobilį „Volvo“. Važiavo nuo Subačiaus g. paskui automobilį su įjungtais švyturėliais ir su aiškiais nurodymais per garsiakalbį sustoti.

REKLAMA

„Volvo“ automobilio vairuotojas pamatė pareigūnus ir padidino greitį. Automobilis nesustojo, dideliu greičiu nulėkė į priekį, o jie vijosi jį iš paskos. Tada automobilis įsuko į gyvenamųjų namų kiemą. Pasak pareigūnės, automobilis užšoko ant borto, vairuotojas užgesino variklį ir iššokęs iš automobilio pasileido bėgti.

Apačioje buvo miškinga vieta, nuokalnė. Buvo galimybė pabėgti į mišką. Išlipusi su savimi ji pasiėmė kolegos tarnybinį šunį, jeigu reiktų asmens paieškai, tačiau šuns nepaleido. Kolega nubėgo viena puse paskui asmenį, o ji su šunimi nubėgo iš kitos pusės. Ieškant išgirdo iš kitos pusės šauksmus ir pradėjo artintis į tą vietą, kur girdėjo šauksmus.

REKLAMA

Taip ji atsidūrė kitoje upelio pusėje ant kranto. Pamatė, kaip kolega bėgdamas šaukia „stok, policija“, „tuoj bus panaudotos specialiosios priemonės“, tačiau minėtas pilietis nereagavo. Matė, kad kolega buvo išsitraukęs „Taser“, o asmuo rankose laikė kažkokį daiktą, mosikuodamas juo artinosi prie kolegos.

Jie stovėjo vienas priešais kitą. Kolega buvo įbridęs į vandenį, o minėtas asmuo bandė perplaukti upę. Asmuo sakė, kad nestos, vartojo necenzūrinius žodžius. Tada jos kolega iššovė su elektrošoku, bet šis nesuveikė, nes jų akivaizdoje asmuo išsirovė elektros laidus iš savo kūno ir vėl pradėjo šalintis.

Pareigūnės teigimu, buvo labai sunku sulaikyti minėtą asmenį, nes jis elgėsi neadekvačiai. Net sulaikytas pilietis bandė bėgti nuo jų, jo rankos buvo surakintos už nugaros. Jis spardėsi, stumdė juos su pečiais.

Surinkti įrodymai ir liudytojų apklausos įtikino teismą, kad Jurgis T. padarė abu jam inkriminuotus nusikaltimus. Dėl vairavimo išgėrus ir pasipriešinimo pareigūnams, jam taip pat uždrausta 3,5 metų sėsti prie vairo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų