REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus miesto savivaldybėje pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl galbūt netinkamam adresatui pervestų beveik 180 tūkst. eurų, taip pat kreiptasi ir į teisėsaugą.

Alytaus miesto savivaldybėje pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl galbūt netinkamam adresatui pervestų beveik 180 tūkst. eurų, taip pat kreiptasi ir į teisėsaugą.

REKLAMA

„Šiandien prašiau pradėti tarnybinį patikrinimą, informuoti atsakingas teisėsaugos institucijas, banką ir laukiam duomenų“, – BNS trečiadienį sakė Alytaus meras, socialdemokratas Nerijus Cesiulis.

„Be abejo, jeigu įmanoma, bandyti sustabdyti kad tas pavedimas neiškeliautų“, – pridūrė jis.

Jis teigė, kad kreiptasi į policiją bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT).

Mero teigimu, kalbama apie sumą, siekiančią beveik 180 tūkst. eurų, tačiau tiksliai teigė negalintis pasakyti ir pasiūlė kreiptis į administracijos vadovą Jurgį Krasnicką.

„Aš manau, kad J, Krasnickas, kuris deda paskutinį parašą, yra atsakingas, tikrai žinos visas sumas, visas detales“, – teigė miesto vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat teigė, kad greičiausiai ši suma buvo skirta už mieste vykdomus kelių remontus.

„Kiek žinau, įmonė skambino, kad negavo pavedimo. Kai pradėta aiškintis, kur tas pavedimas, suprasta, kad pervesta ne ten, kur turėta“, – kalbėjo N. Cesiulis.

REKLAMA

Pasak jo, prieš pervedant pinigus galėjo būti pakeisti įmonės rekvizitai, tačiau vėl pasiūlė kreiptis į J. Krasnicką.

Anot mero, kol kas neaišku, tai buvo padaryta tyčia ar įsivėlė klaida.

„Savivaldybė kurį laiką buvo atakuojama ir kibernetinės atakos, gaudavom virusų į elektroninius paštus, administracija buvo išpirkusi ir mokymus, kaip nepasimauti ant tokių dalykų, kaip suprasti, kad tai sukčių ataka, bet matome, kad situacija yra tokia, kokia yra“, – sakė N. Cesiulis.

„Laukiame atsakymų iš institucijų – pažiūrėsime, tai yra klaida, ar tai padaryta tyčia“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Alytaus vadovo, dabar būtina „užkardyti pinigų iškeliavimą“ ir juos susigrąžinti, jeigu tai įmanoma padaryti.

J. Krasnickas: mane nori pakišti

Savivaldybės administracijos direktorius, socialdemokratas Jurgis Krasnickas sako manantis, kad jį norima „pakišti“, tačiau neatskleidė nei kas, nei kodėl.

„Aš tik šviežiai atėjęs ir čia mane nori pakišti kai kas. Su manim kai kam labai ne pakeliui“, – BNS sakė J. Krasnickas.

Nors meras ir siūlė kreiptis į jį dėl detalių, tačiau administracijos vadovas teigė jas galintis pakomentuoti tik ketvirtadienį.

„Iš atminties aš jums necituosiu, paskambinkit rytoj, aš jums pasakysiu (...) Pasiklauskit policijos, FNTT, banko – viskas surašyta. Iš atminties bijau cituot, nes esu ne kartą sudegintas“, – teigė administracijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar su jo parašu pinigai, dėl kurių kreiptasi į teisėsaugą, galėjo būti pervesti ne ten, jis nutraukė skambutį.

„Parašą įsidėkit į vieną vietą – galit taip ir parašyt“, – sakė J. Krasnickas.

Jis administracijos direktoriumi paskirtas lapkričio pradžioje po to, kai iš pareigų buvo atleistas Rolandas Juonys.

J. Krasnickas nuo 2012-ųjų iki 2015-ųjų yra buvęs ir miesto meru.

Prašoma pradėti tyrimą dėl sukčiavimo

Alytaus apskrities policijos atstovė spaudai Kristina Janulevičienė informavo BNS, kad savivaldybė prašo pradėti tyrimą dėl sukčiavimo.

„Darbo dienos pabaigoje mes gavome Alytaus miesto savivaldybės pareiškimą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo“, – sakė policijos atstovė.

REKLAMA

Jos teigimu, pareiškime nurodoma, kad savivaldybė turėjo pervesti pinigus už darbus Latvijos bendrovei, tačiau ji jų nesulaukė.

„Pareiškime nurodoma, kad savivaldybė turėjo pervesti pinigus Latvijos įmonei už atliktus darbus, tačiau jie tikriausiai pateko ne į tą sąskaitą, nes, pirminiais duomenimis, Latvijos įmonė pavedimo negavo“, – teigė K. Janulevičienė.

Anot jos, sprendimas dėl tyrimo pradėjimo bus priimtas ketvirtadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų