REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstiečių partijos narė Rima Baškienė tvirtina, kad neketina trauktis iš valstiečių frakcijos Seime, nors viešai pasigirdo tokių kalbų. Ji pabrėžia, kad šioje partijoje yra daugybę metų ir neketina niekur blaškytis – tai esą ne jos žemaitiškam būdui. Ji labai laukia, kol į valstiečių frakciją visa apimtimi ateis Saulius Skvernelis ir viliasi, kad darbas frakcijoje bus kitoks.

Valstiečių partijos narė Rima Baškienė tvirtina, kad neketina trauktis iš valstiečių frakcijos Seime, nors viešai pasigirdo tokių kalbų. Ji pabrėžia, kad šioje partijoje yra daugybę metų ir neketina niekur blaškytis – tai esą ne jos žemaitiškam būdui. Ji labai laukia, kol į valstiečių frakciją visa apimtimi ateis Saulius Skvernelis ir viliasi, kad darbas frakcijoje bus kitoks.

REKLAMA

„Aš niekur nesiblaškau. Pasakysiu vieną ir esminį dalyką – aš esu žemaitė, o žemaičiai paprastai nesimėto ir nesiblaško be pagrindo. Jeigu tai daro, tai daug kartų pamatuoja ir apgalvoja.

Jei jau išėjimas būtų – tai jis turėtų turėti tam tikrus motyvus ir labai stiprius. Kol kas tikrai nėra jokių sprendimų“, – tv3.lt teigia R. Baškienė.

Interviu R. Baškienę kalbiname apie Ramūno Karbauskio pasitraukimą iš valstiečių frakcijos Seime, apie frakcijos ateitį, apie S. Skvernelio įsiliejimą ir Seimo vicepirmininko postą, kuris turėtų atitekti valstiečiams.

REKLAMA
REKLAMA

Pasigirdo kalbų, kad jūs svarstote – ar likti valstiečių frakcijoje, ar pasitraukti.

Vyksta diskusijos ir tai natūralu. Frakcijoje yra skirtingos nuomonės – mes diskutuojame ir ieškome geriausių sprendimų. Šiandien dienai nėra jokio sprendimo, o kai jis bus – tikrai pranešim apie tai ir pasakysim motyvus.

REKLAMA

Šiandien dienai buvo diskusija – kaip frakcija toliau dirbs išėjus R. Karbauskiui. Manau, kad dirbs kitaip. Viliuosi, kad tikrai bus daugiau demokratijos ir susikalbėjimo.

O dabar planuojame  būsimus darbus dėl svarstomo biudžeto ir kitus. Man visada buvo svarbiausia darbas, o ne kažkokios lyrikos ar emocijos. Frakcijoje mes labai gražiai kalbėjomės apie būsimus darbus ir kitokią frakcijos veiklą viduje.

Man yra tekę dirbti Mišrioje Seimo narių grupėje. Tai buvo užpraeitą kadenciją, kai mes buvome trys valstiečiai. Aš buvau ir viena valstietė Seime. Pagrindinis dalykas – aš esu valstiečių partijos narė nuo labai senų laikų. Aš atkūrinėjau tą partiją 1994 metais, o 1996 metais įstojau.

REKLAMA
REKLAMA

Apsispręsti labai greitai ir mėtytis – tai ne mano žemaitiškam  būdui. Todėl aš niekur ir dabar nesiblaškau. Ieškome sprendimų ir kompromisų. Jei bus kažkokie priimti sprendimai – tai laikas parodys, bet šiandien tikrai nėra nieko tokio.

Tas diskusijas ir pokalbius kai kas gal supranta kaip vienokią išraišką, bet aš matau, kaip norą daugiau kalbėtis frakcijoje – kad išsakytume minusus ir pliusus. Atėjo į frakciją daug naujų žmonių, kad mes galėtume toliau racionaliai dirbti.

Valstiečių frakcijai turėtų atitekti Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko postas. Ar jūs siekėte šio posto?

Etikos ir procedūrų komisija, nors statutas numato visiškai kitokią normą, kad opozicija siūlo pozicijos atstovus, o pozicija iš opozicijos atstovų renka kitus asmenis, iš tų frakcijų pagal nustatytą kvotą. Kvota yra du.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip, nusprendė balsuoti. Buvo balsavimas ir mes diskutavome kaip ir apie kitas komisijas ir komitetus. Džiaugiuosi, kad dirbu tam pačiam socialinių reikalų komitete.

Iš tikrųjų, nieko nesureikšminu. Galiu dirbti bet kur ir bet kurį darbą turėdama patirtį keturių kadencijų.

Dėl Etikos ir procedūrų komisijos aš pasakiau, kad esu tas žmogus, kuriai jau nereikia aiškinti Statuto. Aš pirmininkaudama posėdžiams kaip Seimo vicepirmininkė, ką jau ką, o Statuto normas puikiai žinau ir pasiūliau save kaip kandidatą į Etikos ir procedūrų komisiją, žinodama, kad mano patirtis gali  būti naudinga.

R. Karbauskis paliko frakciją Seime. Pasigirdo svarstymų, kad frakcija gali silpnėti. Ką manote?

REKLAMA

Manau, kad dabar bus kitaip. Ar Norkienė pateisins tą lyderystę – laikas parodys, – ar ji kaip seniūnė galbūt atsiskleis savo gebėjimais. Čia reikia ne tik fiksuoti, kaip ir kas balsuoja, o tiesiog vadovauti frakcijai – būti lyderiu, eiti į tribūną ir kalbėti frakcijos vardu. Manau, kad bus viskas gerai.

Laikas parodys, kaip bus toliau. Labai laukiame į frakciją visa apimtimi ateinant Sauliaus Skvernelio.

Esu ne kartą sakiusi labai daug gerų pastebėjimų ir darbo su S. Skverneliu. Matau jį kaip puikų lyderį, kaip labai racionaliai dirbantį žmogų, įsiklausantį į nuomones ir gebantį sutelkti, organizuoti.

Reikia palaukti to etapo. Manau, kad tai svarbiausia, sulaukti, kol visa frakcija pradės dirbti, kai įsilies S. Skvernelis, buvę ministrai Aurelijus Veryga, Linas Kukuraitis ar Kęstutis Mažeika. Matysime, kaip mes dirbsime kitaip. Viliuosi, kad turėsime sutelktą ir gražų bendravimą bei gerus darbo rezultatus.

REKLAMA

Ar S. Skvernelis galėtų būti naujuoju frakcijos vedliu?

Galiu tik pasakyti, kad labai tikiu ir pasitikiu šituo žmogumi.

Valstiečių frakcijoje vyko slaptas balsavimas dėl kandidato į Seimo vicepirmininko postą, kuris bus teikiamas iš valstiečių pusės dar kartą. Tikriausiai antrą kartą nebus teikiama Aušrinė Norkienė, ką frakcija nusprendė?

Frakcijoje sutarta neskelbti to balsavimo. Jūs žinote, kad dar pačioje pradžioje atsiėmiau pavardę ir nekandidatavau prieš A. Norkienę.

Tuo metu priminiau, kad frakcija negali primesti konkretaus asmens, nes pagal Statutą, Seimo pirmininko pavaduotojus, pasitaręs su frakcijomis, teikia Seimo pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Norkienei nepasisekė ir dauguma balsų buvo ne jos naudai. Trūko ganėtinai daug balsų, kad taptų Seimo pirmininko pavaduotoja. Dabar valstiečiai neturi atstovo.

Būtų keista, jei tas pats žmogus (Norkienė – aut. past.) eitų dar kartą kandidatuoti. Seimo praktikoje kažkada yra taip buvę, bet antrą kartą paprastai tas pats žmogus neina.

Seimas jau pasakė savo nuomonę – tai kodėl dėl to žmogaus turėtų būti balsuojama dar kartą, jei kažkas užsispyrė ir nori teikti dar kartą.

Statutas numato, kad opozicija turi turėti nemažiau kaip du atstovus. Šiandien opozicija turi du – Mazuronį ir Sabatauską. Geranoriškai, siekiant santarvės, kaip siūlė Seimo pirmininkė, galėtų būti septintasis etatas siūlomas valstiečiams – tai puiku, jei suras sprendimus ir Seimo pirmininkei tiks ta kandidatūra. Matyt, Seimo pirmininkė ir teiks tą kandidatūrą. Mano pavardės čia nėra.

Stebėkite daugiau, kaip R. Karbauskis pasitraukė iš Seimo:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų