REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje kasdien pranešama apie prie vairo sulaikytus girtus vairuotojus. Vis dėlto, visuomenė retai sužino, kas vyksta po to. Tad kokiomis nuobaudomis išsisuka grubų pažeidimą padarę vairuotojai?

Lietuvoje kasdien pranešama apie prie vairo sulaikytus girtus vairuotojus. Vis dėlto, visuomenė retai sužino, kas vyksta po to. Tad kokiomis nuobaudomis išsisuka grubų pažeidimą padarę vairuotojai?

REKLAMA

Neseniai Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kur į teisiamųjų suolą sėdo prie vairo girtas įkliuvęs vilnietis Eimantas B. Policijos pareigūnų sustabdytas vairuotojas atsisakė pūsti į alkotesterį, o tai užtraukia baudžiamąją atsakomybę.

Vis dėlto, vairuotojas pripažino, kad vairavo išgėręs ir dėl savo poelgio labai gailėjosi, todėl jis buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Išsukęs uodegą dėl to, vyras vis dėlto kurį laiką jaus savo neapgalvoto poelgio pasekmes – teismas ne tik konfiskavo automobilį, bet ir pusantrų metų atėmė iš vilniečio vairuotojo pažymėjimą.

Susipyko su žmona

Girtas prie vairo policijos pareigūnams vilnietis įkliuvo dar 2020 m. birželio 20-ąją, apie 0.55 val., Vilniuje esančioje Kalvarijų–Ozo gatvių sankryžoje. Jis vairavo automobilį ,,Audi A6“ būdamas neblaivus.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos pareigūnams patikrinimo metu vairuotojui nustačius neblaivumo požymius šis atsisakė būti patikrintas alkotesteriu. Tai, pagal Lietuvoje galiojančią tvarką, užtraukia baudžiamąją atsakomybę.

REKLAMA

Teisme vairuotojas kaltu prisipažino visiškai ir dėl įvykdyto pažeidimo nuoširdžiai gailėjosi. Jis pasakojo, kad birželio 10 d., apsipyko su žmona, todėl išvažiavo po darbo prie Šilo ežero.

Savo automobilyje turėjo alaus. Prie ežero buvo iki 24 val., ten išgėrė 2 butelius alaus ir važiavo namų link.

Bevažiuodamas vairuotojas pamatė, kad už Ozo-Kalvarijų gatvės sankryžos stovi policija su įjungtais švyturėliais. Vilniečiui buvo liepta sustoti.

Vairuotojui sustojus, policijos pareigūnai pasiūlė pasitikrinti blaivumą alkoholio matuokliu. Vyras atsisakė pusti į alkotesterį bei pasakė, kad nori priduoti kraują.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau policijos pareigūnai jį pristatė į policijos įstaiga ir uždarė į areštinę. Jis atsisakė pūsti į alkotesterį, nes, anot vyro, tiesiog buvo streso būsenoje.

Paprašė draugo pagalbos

Kelių eismo taisykles pažeidęs vairuotojas prašė atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės ir nurodė, kad pagal laidavimą jis galėtų būti perduotas geram draugui.

Vyras teigė, kad su nurodytu asmeniu yra pažįstamas nuo studijų laikų, jie bendrauja šeimomis, todėl tas asmuo jam ir dabar daro teigiamą įtaką tiesiogiai, nes jis užima aukštas pareigas, yra kaip autoritetas.

Vairuotojas taip pat prašė skirti kuo trumpesnį teisių atėmimo terminą, nes jam reikia vairuoti automobilį, jis turi padėti tėvams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismo argumentai

Teismas nusprendė, kad Eimanto B. kaltė dėl padaryto pažeidimo yra visiškai įrodyta. Vis dėlto, nuspręsta jį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės ir perduoti jau minėto draugo atsakomybėn pagal laidavimą, metams ir 6 mėnesiams be užstato.

Girtam vairuotojui paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – draudimas naudotis specialia teise vairuoti kelių transporto priemones tam pačiam pusantrų metų laikotarpiui.

Taip pat nuspręsta konfiskuoti jo automobilį, nes juo buvo padarytas pažeidimas, kuris kėlė grėsmę visuomenės saugumui.

Vairuotojui buvo priminta, kad jeigu asmuo, atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, laidavimo metu padarys naują baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą, teismas gali panaikinti šį sprendimą ir spręsti dėl šio asmens baudžiamosios atsakomybės už visas padarytas veikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų