REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apsispręsta, kad karantiną bus siūloma tęsti iki gruodžio vidurio, kažkokių naujų sąlygų nenumatyta, pirmadienį pranešė laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. 

Apsispręsta, kad karantiną bus siūloma tęsti iki gruodžio vidurio, kažkokių naujų sąlygų nenumatyta, pirmadienį pranešė laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. 

REKLAMA

Kaip sakė jis, pirminis siūlymas buvo karantiną tęsti iki gruodžio 31 d., tačiau, kaip nutarta Covid-19 valdymo komitete, pritarta jį tęsti trumpesniam laikotarpiui.

„Trečiadienį Vyriausybei jį bus siūloma tęsti iki gruodžio 16–17 d. Taigi pratęsti trumpesniam laikotarpiui, nei buvo siūloma. Vėliau jau nauja Vyriausybė apsispręstų, reikia ar ne pratęsti karantiną. Dėl kažkokių ypatingų karantino sąlygų pakeitimų nebuvo diskutuota“, – sakė jis.

Kartu A. Veryga pabrėžė, kad kita savaitė yra kritinė. Kartu jis informavo, kad jei situacija nesikeis ir blogės, kitą savaitę ketinama priimti sprendimus ir dėl prekybos centrų darbo ribojimo.  

REKLAMA
REKLAMA

Laukia kritinė savaitė

„Vis tik praėjusią savaitę, kad ir lėtesnį, bet turėjome atvejų skaičiaus augimą. Pagal mokslininkų prognozes, šiuo metu kaip tik turėtume būti pasiekę piką, kad turėjome būti pasiekę 2300–2400 atvejų per dieną, tai panašų skaičių ir turime. 

REKLAMA

Jei karantinas veikia, turėtume galbūt į savaitės pabaigą matyti kiek kitokią dinamiką, galbūt mažėjimą. Ši savaitė bus kritinė, kuri parodys, kaip keičiasi situacija. Nes ką stebime iš kitų šalių, kurios buvo pritaikiusios karantiną, Airijos, Izraelio pavyzdžio, tai  trečia savaitė būdavo kritinė, kai būdavo galima įvertinti, kaip keičiasi situacija.

Spręs dėl prekybos centrų darbo

A. Veryga taip pat informavo, kad buvo diskutuojama apie karantino reikalavimų laikymąsi ir galimus apribojimus prekybos centrams ateityje.

Kaip pabrėžė jis, nuspręsta labai aiškiai komunikuoti, kalbėtis su Prekybos įmonių asociacija, aiškiai reikalauti verslininkų, prekybos centrų savininkus užtikrinti reikalavimus, kad ten žmonės nesibūriuotų ir t. t.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei šią savaitę stebėsime, kad situacija nesikeičia, kitą savaitę Vyriausybė yra nusiteikusi priimti sprendimus dėl prekybos centrų veiklos apribojimo, kaip tai buvo padaryta Latvijoje“, – sakė jis.  

Naujų atvejų – virš 1 tūkst.

Naujausiais duomenimis, per pastarąją parą Lietuvoje patvirtinti 1192 nauji COVID-19 ligos atvejai, nuo koronaviruso mirė šeši žmonės. Dėl kitų priežasčių mirė keturi užsikrėtusieji.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 48 tūkst. 226 asmenys, 36 tūkst. 644 – tebeserga, 11 tūkst. 32 – pasveiko.

Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 392 žmonės, dėl kitų priežasčių – 158 užsikrėtusieji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo birželio pradžios šalyje registruota 519 įvežtinių atvejų.

Per praėjusią parą ištirti 4427 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, bendras nuo pandemijos pradžios ištirtų ėminių skaičius siekia 1 mln. 267 tūkst. 700.

Lietuvos ligoninėse nuo koronaviruso šiuo metu gydomi 1629 žmonės, 126 iš jų – reanimacijoje, deguonies kaukės reikalingos 887 ligoniams, plaučių ventiliacija taikoma 73.

Prezidentūra palaiko karantino tęsimą

Portalas tv3.lt primena, kad antrasis karantinas Lietuvoje įvestas lapkričio 7-ąją ir šiuo metu numatytas iki lapkričio 29-osios.

Visgi laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga anksčiau teigė, kad karantiną planuojama siūlyti tęsti Vyriausybei mažiausiai trims savaitėms. Kartu jis neslėpė, kad šis laikas gali būti ir ilgesnis.

REKLAMA

Tam, kad karantinas būtų pratęstas, pritaria ir prezidentūros atstovai.

„Akivaizdu, kad karantinas turi būti tęsiamas. Taip, matome, kad dvi savaites veikiantis karantinas daro poveikį. Be karantino situacija būtų gerokai blogesnė. Skaičių užsikrėtimo turėtume žymiai daugiau. 

Taip pat matome, kad trys savaitės bus per trumpas laikas sumažinti užsikrėtimų skaičių į tokį santykį, kad būtų juos lengva tiek atsekti, tiek sumažėtų labai didelis krūvis gydymo įstaigoms”, – po Gitano Nausėdos susitikimo su Sveikatos ekspertų tarybos nariais sakė prezidento patarėjas Simonas Krėpša.

Jis kartu pažymėjo, kad ši savaitė bus labai svarbi, kuri parodys, ar sugebama perlaužti pandemijos kreivę žemyn ir skaičiai pradės mažėti ar ne.

REKLAMA

„Tai savaitės pabaigoje matysime tikrąją padėtį, nes bus praėję nuo karantino įvedimo trys savaitės“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų