REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos trims dienoms nuo teigiamo Covid-19 testo rezultato praėjus JAV mirė 38-erių mokytojas. Miestelis, kolegos, buvę mokiniai ir jų tėvai gedi.

Vos trims dienoms nuo teigiamo Covid-19 testo rezultato praėjus JAV mirė 38-erių mokytojas. Miestelis, kolegos, buvę mokiniai ir jų tėvai gedi.

REKLAMA

Mokytojas Jasonas Englertas lapkričio 5 d. sužinojo, kad serga koronavirusu. Po dviejų dienų į jo namus buvo iškviesta policija, nes jis nebeatsiliepė į skambučius ir žinutes. Atvykę pareigūnai namuose jį rado mirusį.

Prieš kelias dienas, spalio 29 d., jo mieste buvo paskelbtas koronaviruso protrūkis. Buvo uždarytos mokyklos, o mokymas imtas vykdyti nuotoliniu būdu.

„Šią savaitę, spalio 26–28 d., „Belmond-Klemme“ bendruomenės mokyklose fiksuojamas didelis ir sunkus Covid-19 protrūkis tarp mokyklų mokytojų ir mokinių“, – rašė mokyklų tinklo vadovas Danas Frazieris.

Spalio 28 d. jis tėvus įspėjo, kad penkiems vidurinės mokyklos mokiniams diagnozuotas koronavirusas – patvirtinta, kad su jais kontaktą turėjo iš viso 62 žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Mirė mokytojas

Belmondo miestelyje, esančiame netoli Des Moineso, draugai, mokiniai ir kolegos atsisveikino su visų mylimu mokytoju. Jis atmintas kaip mokėjęs prajuokinti kiekvieną, nuolat besišypsantis ir labai mėgtas visų mokinių.

REKLAMA

„Labai džiaugėmės, turėdami Jasoną, nes jis visada būdavo taip pozityviai nusiteikęs. Jis turėjo tiek daug energijos. Jo santykiai su mokiniais buvo nuostabūs“, – sakė D. Frazieris.

Mokytojui J. Englertui tai buvo pirmieji darbo Belmonde metai, anksčiau jis matematiką dėstė kitose valstijos mokyklose.

„Jis buvo labai energingas vyrukas, į viską mokėdavo žiūrėti linksmai. Dažnai jo paklausdavau, kaip sekasi, ir jis atsakydavo, kad gyvenimas – tikras svajonių išsipildymas“ – sako D. Frazieris.

Mokytojas taip pat treniravo tinklinio ir krepšinio komandas, pavasarį planavo pradėti treniruoti ir lengvuosius atletininkus. Prieš pradėdamas dirbti „Belmond-Klemme“ mokyklose, mokytojas dėstė matematiką kitose toje pačioje apylinkėse veikiančiose mokyklose.

„Jis buvo daugiau nei kolega – jis buvo mano draugas“, – atsisveikinimo su J. Englertu žinutėje rašė jo kolegė Anne-Kathrin Reuter.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų