REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praktinius vairavimo egzaminus turėję laikyti žmonės pasimetę. Dienai iki įgūdžių patikrinimo likus, „Regitra“ egzaminus atšaukia. Žmonės piktinasi dėl iššvaistyto laiko, o „Regitra“ prašo pakentėti – koronavirusui išguldžius egzaminuotojus, stinga darbuotojų.

Praktinius vairavimo egzaminus turėję laikyti žmonės pasimetę. Dienai iki įgūdžių patikrinimo likus, „Regitra“ egzaminus atšaukia. Žmonės piktinasi dėl iššvaistyto laiko, o „Regitra“ prašo pakentėti – koronavirusui išguldžius egzaminuotojus, stinga darbuotojų.

REKLAMA

Tarp būsimų vairuotojų – nerimas. Praktinius vairavimo egzaminus turėję laikyti žmonės dieną prieš sužino, kad jų egzaminas neįvyks. „Regitra“ sako, kad tokių žmonių jau yra 190 ir šis skaičius gali didėti kasdien.

Atšaukė egzaminą

Vilnietė Vaida vairavimo egzamino laukė tris mėnesius. Vasaros viduryje egzamino vieną kartą neišlaikiusi moteris jį iš naujo laikyti turėjo spalio 27-ąją. Dieną prieš numatytą egzamino datą moteris gavo žinutę iš „Regitros“, kad jos egzaminas yra atšaukiamas.

„Galvoju, na gerai tiek pralaukusi dar truputį palauksiu“, – naujienų portalui tv3.lt pasakoja Vaida.

Moteris sako, kad dėl naujos egzamino datos „Regitros“ darbuotojai turėjo susisiekti su ja telefonu. Nekantraudama moteris netrukus „Regitrai“ paskambino pati.

REKLAMA
REKLAMA

„Pačiai užsiregistruoti internetu neleidžia. Rašo, kad nėra jokių kategorijų, į kurių egzaminą galiu registruotis. Paskambinau į „Regitrą“, atsakymas buvo toks, kad dviejų savaičių laikotarpyje su manimi susisieks „Regitros“ darbuotojai“, – pasakoja Vaida.

REKLAMA

Moteris teigia, kad atšauktas egzaminas jai sukėlė daug nemalonumų.

„Negaliu, kada noriu pirkti vairavimo pamokų. Viską reikėjo suderinti su vyru, nes neturiu, kur palikti vaiką. Žodžiu, sugaištas laikas, ir pinigai veltui išleisti. Tas papildomas pamokas, kurias pirkau prieš egzaminą, pirkau veltui“, – dalijasi Vaida.

Vilniuje perkeliami egzaminai

Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su „Regitra“, įmonės komunikacijos skyriaus specialistė Emilija Bardauskienė patvirtina, kad egzaminai yra atšaukiami kasdien.

„Šiuo metu teorijos ir praktikos egzaminai vyksta visuose „Regitros“ egzaminų centruose. Tačiau dėl susidariusios situacijos Vilniuje dalis suplanuotų praktikos egzaminų yra perkeliami į kitas dienas“, – komentuoja E. Bardauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Regitra“ sako, kad apie atšauktą egzaminą asmenys yra įspėjami diena prieš.

„Kadangi situacija yra nuolat kintanti, įmonės pajėgumai yra vertinami kiekvieną dieną. Kitaip tariant, Vilniuje kasdien yra atšaukiami kitos dienos dalis egzaminų. Pavyzdžiui, spalio 28 d. yra atšaukiami 29 d. dalis suplanuotų egzaminų, 29 d. bus atšaukti 30 d. Per septynias dienas iš viso atšaukta apie 190 Vilniuje suplanuotų praktikos egzaminų. Tačiau svarbu pastebėti, kad šie egzaminai jau yra arba dar bus perkelti į kitas datas“, – sako E. Bardauskienė.

„Regitros“ specialistės teigimu, naujos datos yra parenkamos kalbantis su pačiais egzaminuojamaisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kituose miestuose egzaminai kol kas nėra atšaukiami.

Serga aštuoni egzaminuotojai

Spalio 28 dienos duomenimis, Covid-19 serga aštuoni „Regitros“ egzaminuotojai. Vienas egzaminuotojas serga Kaune, o visi likę – Vilniuje.

„Kitų miestų egzaminuotojams iki šiol COVID-19 atvejų nebuvo nustatyta“, – rašoma „Regitros“ pateiktame atsakyme.

Įmonė priduria, kad visiems šiuo metu Vilniuje dirbantiems egzaminuotojams spalio 23-ąją buvo atlikti profilaktiniai tyrimai, jų rezultatai buvo neigiami.

Automobiliuose įrengė pertvaras

„Regitra“ teigia, kad dėl situacijos šalyje ėmėsi papildomų saugumo priemonių. Darbuotojai kiekvienąkart atvykę į darbo vietą matuojasi temperatūrą, yra aprūpinti apsaugos priemonėmis, patalpos yra dezinfekuojamos, darbuotojai testuojami.

REKLAMA

Kad tarp egzaminuotojo ir egzaminą laikančio asmens būtų užtikrintas kuo mažesnis kontaktas, „Regitros“ teigimu, automobiliuose yra įrengtos specialios pertvaros.

„Regitra“ taip pat panaikino taisyklę, kuri liepė norintiems atšaukti egzaminą, tai padaryti per parą prieš numatytą laikymo datą.

„Beje, tam, jog būtų skaidomi klientų srautai, dar gegužę buvo nuspręsta Vilniuje, kur būsimų vairuotojų atvyksta daugiausiai, egzaminuoti iš dviejų skirtingų vietų. Taigi, šiuo metu B kategorijos praktikos egzaminai Vilniuje vyksta Lentvario g. 7 ir Senajame Ukmergės kel. 4 esančiuose „Regitros“ padaliniuose“, – pasakoja „Regitros“ specialistė E. Bardauskienė.

Spalio 28-osios 12 val. duomenimis, Lietuvoje koronavirusu iš viso yra užsikrėtę 12 138 asmenų. Šiuo metu serga 7440 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų