REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutiniame XX a. dešimtmetyje, Lietuvai žengiant pirmuosius nepriklausomybės žingsnius, šalyje vyravo chaosas, kuriuo sėkmingai naudojosi nusikalstamo pasaulio atstovai. Tais laikais miestus valdė gerai organizuotos gaujos.

Paskutiniame XX a. dešimtmetyje, Lietuvai žengiant pirmuosius nepriklausomybės žingsnius, šalyje vyravo chaosas, kuriuo sėkmingai naudojosi nusikalstamo pasaulio atstovai. Tais laikais miestus valdė gerai organizuotos gaujos.

REKLAMA

Jos ne tik sėjo baimę tarp verslininkų, bet ir žiauriausiais būdais konkuravo viena su kita. Suplanuotos žmogžudystės, sprogdinimai, reketas tą kruviną dešimtmetį pavertė atviru mūšio lauku dėl pinigų ir įtakos.

Plačiau apie mafijos gyvenimo užkulisius naujos kartos televizijos „Go3“ žiūrovams pasakoja serialas „Gaujų karai. Princai“. Serialo režisierius Ramūnas Rudokas tv3.lt atskleidė, kad jam pačiam yra tekę susidurti su mafijos atstovais praeityje, kas padėjo perteikti to laikmečio dvasią.

Ryškūs prisiminimai

„Serialo idėją diktuoja tam tikras Lietuvos gyvenimo etapas. Grupuočių susibūrimai, kontrabanda, tarpusavio santykių aiškinimasis. Konkuruojama būdavo tarp didžiųjų šalies miestų. Visas 1990-ųjų laikotarpis išsiskyrė kriminaliniu aspektu.

REKLAMA
REKLAMA

Nebuvo sudėtinga seriale perteikti mafijos gyvenimą. Tą dešimtmetį jau buvau labai sąmoningas pilietis. Atsimenu, kaip siautėjo princai, daktarai. Užsiimant koncertine veikla su mafijos atstovais yra tekę bendrauti ir asmeniškai.

REKLAMA

Turėjome pasirodymą garsiojoje daktarų „Viluloje“. Buvome su Gaižauskų ir Kazlu vienoje kompanijoje. Pamenu, kaip Ligitas Kernagis apšildė mūsų koncertą. Su daina apie mafiją. Tada susirinko visa daktarų grietinėlė.

Mūsų pasirodymas buvo humoristinis, per jį sulaukėme tiek grubių, tiek juokingų replikų. Pamenu, kad po pasirodymo pas mus atsiuntė jaunesnį „bachuriuką“. Tas sakė, grįžkit į sceną ir dar padainuokite.

Sakėme, kad programos neturime, tai liepė pakaroti viską nuo pradžių, ką jau darėme. Bet buvome persirengę, aparatūrą susidėję ir skubėjome į kitą koncertą. Nors prieš nosį mums mojavo pluoštu pinigų, bet jų nepaėmėme ir nešėme kudašių“, – prisiminimais dalijosi R. Rudokas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot aktoriaus ir režisieriaus, baimės tuo metu jie nejautė. Be to, jiems yra tekę koncertuoti įkalinimo įstaigose, o tai reiškė atitinkamą pagarbą iš nusikalstamo pasaulio atstovų.

Princai – ne išimtis

Kalbėdamas apie serialą „Gaujų karai. Princai“, R. Rudokas prisimena susitikimą ir su šios gaujos grietinėle:

„Gūdžiais 1993-siais pas mus, tuo metu koncertavusius vienoje vietoje, atvažiavo keli princų „berniukai“ ir paprašė su jais nuvažiuoti į kitą restoraną. Atvykę pamatėme salėje sėdintį princų elitą. Pasėdėjome kartu su jais, pasikalbėjome.

Žinoma, dabar dalies jų nebėra gyvųjų tarpe, kažkas dar atlieka bausmes, kiti jau seniai pensijoje. Tas 1990-2000-ųjų laikotarpis išsiskyrė savo žiaurumu. Tada išsitraukti ginklą galėdavo ir dėl to, kad atsisakei pridegti cigaretę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tais laikais dar būdavo klausimas – pasodins ar nepasodins už vieną ar kitą nelegalų darbelį. Šiais laikais situacija yra pasikeitusi. Jei anksčiau problemos būdavo sprendžiamos nužudant neįtikusį asmenį, tai dabar „nukenksminti“ žmogų galima paprasčiausiai atimant iš jo pajamas.“

Kriminalinėje dramoje „Gaujų karai. Princai“, anot R. Rudoko, yra visko – nuo mafijos tarpusavio santykių aiškinimosi iki aistros ir meilės trikampių:

„Seriale yra ir nuo skardžių skriejančių automobilių, ir šūvių pakelėje, ir meilės linijų. Sunkiausia buvo atkurti ne mafijos atstovų bendravimo stilių, o patį vaizdą miestuose. Reikėjo atidžiai žiūrėti, ką matai antrajame plane. Miestai, vietovės per tiek laiko pasikeitė neatpažįstamai, todėl sukurti 1990-ųjų įspūdį buvo vienas rimčiausių iššūkių.“

REKLAMA

Pats ne sykį „blogiuką“ vaidinęs R. Rudokas teigė, jog jam toks įvaizdis prilipo kaip kokia etiketė: „Gal dėl mano išvaizdos, dėl veido (juokiasi – aut. past.). Romeo niekada nevaidinau ir, greičiausia, nebevaidinsiu. Nebent koks kriminalinis Romeo būčiau. Geras aktorius turi vaidinti bet ką.“

Garsūs aktoriai

Žiūrovai jau gali matyti šį serialą naujos kartos televizijos „Go3“ platformoje. „Gaujų karai. Princai“ – tikrų įvykių įkvėpta 12-os serijų kriminalinė drama, kuri perkelia į Šiaurės Lietuvos nusikalstamų gaujų pasaulį.

Naujajame serialo „Gaujų karai. Princai“  sezone pagrindinius vaidmenis atlieka puikiai pažįstami kino bei teatro aktoriai: Tadas Gryn, Žilvinas Tratas, Ramūnas Rudokas, Sigitas Jokūbauskas, Jokūbas Bareikis, Ainis Storpirštis ir daugelis kitų.

REKLAMA

Taip pat žiūrovai seriale pamatys ir daug įspūdingų veiksmo scenų bei išskirtinių namų interjerų, kuriuose kadaise iš tiesų gyveno nusikaltėlių grupuočių atstovai.

Beveik metus trukę ,,Gaujų Karai. Princai” pasirengimo darbai nesustojo net šalyje paskelbus karantiną, kuris nepaisant visų sunkumų, suteikė ir puikių galimybių.

„Pasaulyje vyraujančios serialų mados, galioja ir Lietuvoje, pasirengimas šiam projektui viršijo tai ko prireikia net kino filmui, tad galime džiaugtis galutiniu rezultatu ir tikimės, kad žiūrovai tai įvertins. Palankiai susiklosčius visoms aplinkybėms turėjome galimybę surinkti išskirtinę aktorių grupę, kurie puikiai perteikė jiems patikėtus vaidmenis“ – pabrėžė R. Rudokas, seriale taip pat atlikęs vieną pagrindinių vaidmenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų