REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už tėvo nužudymą 18 metų nuteistas Vidmantas Šerėnas prašė sušvelninti paskirtą bausmę. Egzekuciją artimam žmogui surengęs 27-erių žudikas teigė, kad buvo neįvertintas jo nuoširdus gailestis ir pagalba ikiteisminio tyrimo pareigūnams.

Už tėvo nužudymą 18 metų nuteistas Vidmantas Šerėnas prašė sušvelninti paskirtą bausmę. Egzekuciją artimam žmogui surengęs 27-erių žudikas teigė, kad buvo neįvertintas jo nuoširdus gailestis ir pagalba ikiteisminio tyrimo pareigūnams.

REKLAMA

Vis dėlto, šį antradienį Lietuvos apeliacinis teismas nuteistojo prašymą pripažino nepagrįstu ir paliko galioti anksčiau paskirtą beveik 20 metų įkalinimo bausmę. Įvykdytas nusikaltimas išsiskyrė žvėrišku ir cinišku nuteistojo elgesiu.

Teismas atkreipė dėmesį, kad svarbus yra nuteistojo elgesys tuo metu, kai policijos pareigūnai dar tik ieškojo jo dingusio tėvo bei po to, kai buvo rastas jo tėvo lavonas. Mat iš pradžių žudikas melavo pareigūnams, kad tėvas yra išvykęs į kitą rajoną. Net kelias dienas jis gyveno aukos namuose, tėvo kūną paslėpęs kieme.

Todėl teismui kilo pagrįstų abejonių dėl V. Šerėno nuoširdaus gailesčio ir pagalbos pareigūnams. Taip žudikas pradėjo elgtis tik tada, kai jo melagystėmis nepatikėję pareigūnai aptiko paslėptą kūną.

REKLAMA
REKLAMA

Neaiškūs motyvai

V. Šerėnas į teisėsaugos nemalonę pateko  dėl šių metų nužudymo. Nuo narkotinių medžiagų ir alkoholio apsvaigęs jaunas vyras 2020-sius pradėjo žvėrišku išpuoliu.

REKLAMA

Į namus sugrįžęs V. Šerėnas pagriebė metalinį vamzdį ir juo užmušė savo tėvą. Lyg to būtų maža, žudikas pasinaudojo tėvo banko kortele, pirko svaigalus ir lėbavo šalia drabužiais apmesto aukos kūno. Savo kaltę dėl nusikaltimo žudikas pripažino.Kraupūs įvykiai Ignalinos rajone esančiame Girminių kaime užfiksuoti vos kelios minutės po to, kai laikrodis paskelbė beprasidedančius 2020-sius. 

Tėvui į galvos sritį suduota ne mažiau 10 smūgių, todėl skilo kaukolė, prasidėjo vidinis kraujavimas. Auka nužudyta savo paties namuose.

REKLAMA
REKLAMA

O dėl šio itin žiauraus nusikaltimo į teisiamųjų suolą sėdo aukos sūnus. Nustatyta, kad žudydamas tėvą vyras buvo girtas ir apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.

Lyg to būtų maža, tėvą mirčiai pasmerkęs sūnus pavogė jo banko kortelę, o pritrūkęs pinigų alkoholiui iš namų pradėjo nešti ir pardavinėti įvairius daiktus. Bekontakte kortele žudikas po keturis kartus atsiskaitė prekybos centre ir vaistinėje.

Ikiteisminis tyrimas dėl šio žiauraus nusikaltimo buvo baigtas šių metų birželį. Kaltinamasis prisipažino dėl nužudymo, todėl bylą Panevėžio apygardos teismas išnagrinėjo vos per vieną posėdį.

Teismas V. Šerėną pripažino kaltu dėl visų pateiktų nusikaltimų. Bet bausmės dydį apsprendė pats žiauriausias iš visų – nužudymas. Nuspręsta, kad už grotų tėvo žudikas turi praleisti 18 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors ir pripažinęs kaltę, V. Šerėnas nesutiko su paskirtos bausmės dydžiu. Tad skundo teko imtis Lietuvos apeliaciniam teismui. V. Šerėnas prašė jo prisipažinimą dėl padaryto nusikaltimo, nuoširdų gailėjimąsi ir pagalbą ikiteisminio tyrimo pareigūnams tiriant nusikaltimą pripažinti atsakomybę lengvinančiomis aplinkybėmis ir sumažinti jam paskirtą 18 metų laisvės atėmimo bausmę.

Melavo pareigūnams

Šiemet sausį kaimynai pasigedo netoli Ignalinos vienkiemyje gyvenusio vyro. Jo mobiliojo ryšio telefonas buvo išjungtas, o apie planus kur nors išvykti jis niekam nebuvo pasakojęs. Gavę pranešimą apie paslaptingai pradingusį vyrą, policijos pareigūnai surado ir policijos komisariate apklausė kartu gyvenantį jo sūnų V. Šerėną. Šis teigė, kad tėvas išvykęs pas moterį į Švenčionių rajoną.

REKLAMA

Ignaliniečio pasakojimas pareigūnams pasirodė įtartinas, todėl po apklausos pareigūnai nuvyko į dingusiojo sodybą ir ją kruopščiai apžiūrėjo. Už sodo policininkai rado krūvą patalynės, o po ja – sodybos šeimininko kūną. Vėliau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad vyriškis nužudytas beveik prieš dvi savaites, jis mirė nuo sunkių galvos sužalojimų.

Netrukus policijos pareigūnai rado ir sulaikė nužudytojo sūnų V. Šerėną. Jis prisipažino mirtinai sumušęs lovoje gulėjusį tėvą, kai sausio 1-osios naktį grįžo iš svečių, kur sutiko Naujuosius. Vyras prisipažino tą naktį buvęs neblaivus ir vartojęs kvaišalų.

Supratęs, kad tėvas nebegyvas, sūnus paėmęs jo piniginę su grynaisiais pinigais bei banko kortele ir toliau girtavęs, leisdamas mirusiojo pinigus, vėliau ėmė nešti iš namų ir pardavinėti įvairius daiktus. Tėvo kūną žudikas iš pradžių apmetė drabužiais. Vėliau išvilko į kiemą ir taip pat bandė slėpti apmesdamas patalyne bei drabužiais.

REKLAMA

Iki tol, kol buvo surastas tėvo kūnas, V. Šerėnas išleido visus pagrobtus pinigus. Į namus, kuriuose įvykdytas nusikaltimas jis buvo parsivedęs ir daugiau sugėrovų. Su jais kartu vartojo narkotines medžiagas.

Priremtas įrodymų, V. Šerėnas negalėjo atsiminti, kodėl pagriebė vamzdį ir pradėjo talžyti savo tėvą. Esą tą naktį grįžo namo, o tėvas jau miegojo. Uždegus šviesą vyras esą prabudo ir kažką pasakė. Tiek pakako, jog sūnus virstų žvėrimi.

Teistas jau 13 kartų

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Valdemara Chodorcevičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prokurorės teigimu, kaltinamojo atsakomybę sunkino tai, kad nusikalstamą veiką jis įvykdė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir kitų psichiką veikiančių medžiagų bei būdamas recidyvistas – 13-ka kartų teistas.

Už savo šeimos nario tyčinį nužudymą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų