REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Registruoti dar trys mirties nuo COVID-19 atvejai. Kaip pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro gydytoja Daiva Razmuvienė, jie papuls į rytdienos statistiką. 

Registruoti dar trys mirties nuo COVID-19 atvejai. Kaip pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro gydytoja Daiva Razmuvienė, jie papuls į rytdienos statistiką. 

REKLAMA

Visi nauji mirties atvejai – iš Kauno apskrities. 

„Vienas mirusysis priklausė 60–70 metų amžiaus grupei. Mirties atvejis registruotas Blinstrubiškių socialinės globos namuose.

Antras asmuo priklauso 70–80 metų amžiaus grupei, sirgo lėtinėmis ligomis, jis buvo gydomas Kauno ligoninės Kardiologijos skyriuje. 

Trečias mirties atvejis – irgi vyresnio amžiaus asmuo, 70–80 metų grupėje, turėjo lėtinių ligų, užsikrėtė nuo artimoje aplinkoje sirgusių asmenų“, – pranešė epidemiologė.

Iš viso bendras mirčių skaičius siekia 116, dar 35 užsikrėtusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Naujų atvejų – 205

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 205 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu bendras Covid-19 atvejų skaičius Lietuvoje pasiekė 7726 ribą.  Nuo šio viruso jau pasveiko 3110 asmenys, tebeserga 4468.

Šiuo metu izoliacijoje – 32220 asmenys, o nuo birželio 1 d. užfiksuoti 352 įvežtiniai atvejai.

REKLAMA

Lietuvos ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 229 žmonės, 20 iš jų – reanimacijoje, su deguonies kaukėmis gydomi 87 pacientai, dar devyniems taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Daugiausiai naujų susirgimų Vilniuje

Iš vakar nustatytų atvejų 70 registruota Vilniaus, 44 Šiaulių, 27 Kauno, 22 Klaipėdos, 21 Telšių, po 7 – Marijampolės ir Panevėžio, 6 Tauragės bei 1 Alytaus apskrityse. 

Po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas, epidemiologų vertinimu, pagal šiuo metu turimus duomenis, praėjusią parą užsikrėtė 146 asmenys. Be to, registruoti 3 įvežtiniai atvejai: 2 iš Didžiosios Britanijos ir 1 iš Ukrainos. Tuo metu, 56 asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

REKLAMA
REKLAMA

101 atvejis šiuo metu siejamas su protrūkiais

Vilniaus apskrityje praėjusią parą registruota 12 koronavrusinės infekcijos atvejų, siejamų su protrūkiu Vilniaus lopšelyje-darželyje „Žemyna“, dar 3 atvejai susiję su protrūkiu Vilniaus darželyje „Taškius“, 2 – su protrūkiu darželyje-lopšelyje „Gėlynas“, taip pat 2 atvejai, vertinama, yra susiję su Pabradės „Žeimenos“ gimnazija. Dar po 1 atvejį siejama su protrūkiais Nacionalinėje Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje, Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijoje, Vilniaus rajono Skaidiškių mokykloje-darželyje, Vilniaus lopšelyje – darželyje „Pušaitė“.

Dar 2 atvejai Vilniaus apskrityje siejami su protrūkiu Elektrėnų ledo arenoje, 5 infekcijos atvejai – su restorane Vilniuje vykusia šeimos švente.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių apskrityje vakar registruoti 8 infekcijos atvejai, susiję su Šiaulių ugdymo centru „Spindulys“, 2 – susiję su protrūkiu Joniškio „Saulės“ pagrindinės mokyklos dienos užimtumo centre. Dar 3 infekcijos atvejai siejami su Šiaulių lopšeliu-darželiu „Žibutė“, 1 – su protrūkiu Šiaulių lopšelyje-darželyje „Bitė“.

2 atvejai, vakarykštę parą registruoti Šiaulių apskrityje, yra susiję su protrūkiu prekybos centre „Saulės miestas“ veikiančios parduotuvės „Rimi“ konditerijos centre, 4 atvejai – siejami su protrūkiu įmonėje „Massive Wood Construction“.

Dar 2 COVID-19 atvejai siejami su protrūkiu Kelmės rajono savivaldybėje, 1 – su židiniu Kelmės vaiko ir šeimos gerovės centre.

REKLAMA

Kauno apskrityje po 1 atvejį siejama su protrūkiais Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazijoje, Kauno Aleksoto lopšelyje-darželyje, Kauno krepšinio mokykloje „Žalgiris“.

Taip pat dar 1 infekcijos atvejis, vertinama, yra susijęs su protrūkiu Kauno klinikų Chirurgijos skyriuje.

3 atvejai, registruoti Klaipėdos, Kauno ir Tauragės apskrityse, yra susiję su Palangos reabilitacijos ligonine (iš viso susiję 29 susiję atvejai).

3 atvejai, registruoti Klaipėdos apskrityje, yra susiję su protrūkiu Klaipėdos Respublikinės ligoninės Skuodo filiale (iš viso 4 susiję atvejai). Dar 2 atvejai yra susiję su protrūkiu Klaipėdos Jūrininkų Ligoninės Psichiatrijos departamente Švėkšnoje (iš viso susiję 4 infekcijos atvejai).

REKLAMA

Dar 2 atvejai, vertinama, yra susiję su protrūkiu Kartenos mokykloje-daugiafunkciniame centre, po 1 – su protrūkiais Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centre bei Klaipėdos Vydūno gimnazijoje.

Taip pat 2 atvejai, epidemiologų vertinimu, yra susiję su protrūkiu Skuodo rajono Lenkimų miestelyje.

Panevėžio apskrityje 2 atvejai siejami su protrūkiu įmonėje „Roquette Amilina“, po 1 – siejama su protrūkiais Pasvalio policijos komisariate bei Kariuomenėje – Karaliaus Mindaugo husarų batalione.

Telšių apskrityje 4 atvejai siejami su protrūkiu Plungės Senamiesčio mokykloje, 2 infekcijos atvejai –  su protrūkiu Telšių apskrities vyriausiame policijos komisariate. Taip pat dar 1 atvejis siejamas su protrūkiu laikraščio „Telšių žinios“ redakcijoje.

Be to, 1 atvejis, registruotas praėjusią parą, siejamas su protrūkiu Plungės ligoninėje, taip pat 1 –susijęs su protrūkiu Plungės rajono Šateikių kultūros centre.

Vaizdai, kaip atliekamas Covid-19 tyrimas – video reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų