REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lazdijuose praėjusį pirmadienį į privatų namą įsiveržę trys kaukėti asmenys surišo ten buvusią moterį ir jos nepilnametę dukrą, o namo grįžusį vyrą apipylė degiu skysčiu bei padegė.

Lazdijuose praėjusį pirmadienį į privatų namą įsiveržę trys kaukėti asmenys surišo ten buvusią moterį ir jos nepilnametę dukrą, o namo grįžusį vyrą apipylė degiu skysčiu bei padegė.

REKLAMA

Alytaus policijos šį ketvirtadienį pateikė daugiau šio kraupaus įvykio aplinkybių. Paaiškėjo, kad sulaikyti 4 įtariamieji, vienas organizatorius ir trys vykdytojai. 

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alvydas Jurgelevičius per surengtą spaudos konferenciją pasakojo, kad trims įtariamiesiems paskirtas suėmimas 3 mėnesiams:

„Dėl kardomosios priemonės paskutiniam sulaikytajam dar bus sprendžiama šiandien. Sulaikyti asmenys yra tiek organizatoriai, tiek vykdytojai. Jie nusikalstamą veiką planavo iš anksto.

Nusikaltėliai buvo pasiruošę surišti asmenis, jie turėjo degaus skysčio, turėjo orinį pistoletą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Gresia nuo 2 iki 12 metų laisvės atėmimas.

REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjusysis yra tris kartus teistas už neteisėtą disponavimą akcizinėmis prekėmis. Visi įtariamieji yra iš Vilniaus apskrities. Nė vienas iš įtariamųjų nesipriešino sulaikomas.“

REKLAMA

Įtariamųjų amžius svyruoja nuo 20 iki 28 metų. Aiškėja, kad organizatorius buvo sulaikytas pats pirmas. Jam 28 metai. Anskčiau dalis jų teisti dėl narkotikų, plėšimų. Tiesa, nė vienas nebuvo teis

Vyro būklė sunki

Nuo užpuolikų nukentėjo Giedrius Vilčinskas. Anksčiau šis vyras buvo baustas dėl kontrabandos. Maža to, jo pavardė figūravo vienoje rezonansinėje istorijoje, kur vežant kontrabandą pasieniečių buvo nušautas kartu su G. Vilčinsku automobiliu vykęs asmuo.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė patvirtino informaciją apie sužalotą vyrą. Taip pat pridurta, kad jis policijai – žinomas. Tiesa, daugiau šio nusikaltimo aplinkybių atskleista nenorima. 

REKLAMA
REKLAMA

Padegtas vyras yra gydomas reanimacijoje. Policijos atstovai patvirtino, kad vyro būklė išlieka sunki. Užpuolikų surištai moteriai su dukra medikų pagalbos neprireikė, jos į gydymo įstaigą nesikreipė.

Užpuolikai, grasindami daiktu, panašiu į pistoletą, reikalavo pinigų, pagrobė du auksinius žiedus ir 200 eurų. Įmanoma, kad auka pasirinkta neatsitiktinai, ypač atsižvelgiant į žiauriai sužaloto vyro praeitį. Daugiau turėtų paaiškėti sulaikius įtariamuosius ir, kai bus galimybė, apklausus padegtą vyrą.

Vyras grįžo vėliau

Naujienų portalas tv3.lt vakar rašė, kad gausios policijos pajėgos ieško pirmadienį Lazdijuose vyrą padegusių ir iš jo turtą prievartavusių trijų asmenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gausios policijos pareigūnų pajėgos iš kelių padalinių ieško trijų asmenų ir aiškinasi kitas įvykio aplinkybes“, – pirmadienį sakė Alytaus apskrities policijos atstovė spaudai K. Janulevičienė.

Pirminiais duomenimis, pirmadienį į Kauno gatvėje esantį namą įsiveržė trys asmenys ir surišo 36 metų moterį bei 13 metų dukrą, joms grasino daiktu, panašiu į pistoletą.

„Grįžus namo savininkui, jis taip pat buvo surištas ir galimai apipiltas degiu skysčiu bei padegtas“, – teigė policijos atstovė. „Buvo grasinama ir reikalaujama pinigų“, – pridūrė ji.

K. Janulevičienės teigimu, name kilus gaisrui, asmenys iš jo pasišalino. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo, už tai gresia iki aštuonerių metų nelaisvės.

REKLAMA

Mirtimi pasibaigęs įvykis

Prieš penkerius metus teisėsaugos pareigūnai aiškinosi Druskininkų savivaldybėje įvykusios nelaimės, kai per cigarečių kontrabandininkų sulaikymo operaciją buvo nušautas jaunuolis, aplinkybes.

Generalinė prokuratūra nusprendė, kad tarnybos metu šūvį paleidęs pasienietis negali atsakyti už neatsargų gyvybės atėmimą, šis tyrimas buvo nutrauktas. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnas, kuris paleido mirtiną šūvį, tęsia tarnybą Varėnos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriuje.

Tuo metu Kauno apylinkės teismas bauda nubaudė Lazdijų gyventoją G. Vilčinską, jo vairuojamo automobilio salone važiavo pašautas jaunuolis.

REKLAMA

Teismas patvirtino prokuratūros įtarimus, kad G. Vilčinskas paliko pašautą jaunuolį gyvybei pavojingos būklės, o pats pabėgo iš automobilio. Jam skirta 13 tūkst. 181 euro bauda. Kadangi vyras 73 paras laikytas suimtas, bauda jam sumažinta iki 7,6 tūkst. eurų. Konfiskuoti abu kontrabandą gabenę lengvieji automobiliai. Taip pat konfiskuotos kontrabandininkų mašinose rastos racijos, kaukės.

Ikiteisminį tyrimą atlikęs Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Dainius Simonavičius tuomet sakė, kad G. Vilčinskas pripažintas kaltu pagal tris straipsnius: dėl kontrabandinių cigarečių gabenimo organizavimo, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir jaunuolio palikimo gyvybei pavojingoje padėtyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų