REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl Astravo atominės elektrinės grėsmės savivaldybės bus mėnesiui įpareigotos turėti apsaugos priemonių.

Dėl Astravo atominės elektrinės grėsmės savivaldybės bus mėnesiui įpareigotos turėti apsaugos priemonių.

REKLAMA

Tokius projektus planuojama pateikti Seimui rudens sesiją, BNS sakė sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis.

Iš pradžių buvo skelbiama, kad būtinas apsaugos priemones turės įsigyti patys gyventojai.

„Projektai laukia Seimo sesijos pradžios, įpareigotos savivaldybės ir asmens sveikatos priežiūros įstaigos turėti vieno mėnesio rezervą asmens apsaugos priemonių“, – teigė A. Šešelgis.

„Gyventojai tikrai ne“, – patikino viceministras.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas valstietis Dainius Gaižauskas po uždaro posėdžio dėl Astravo grėsmės žiniasklaidai sakė, kad pataisos „įpareigos mus visus bent jau mėnesiui turėti būtinas atsargas, dujokaukę, tabletes ir vandens atsargas“.

„Šešelgis (Sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis – BNS) informavo, kad jau rudens sesijoj bus pateikti keturi įstatymo projektai, kurie įpareigos mus visus bent jau mėnesiui turėti būtinas atsargas, dujokaukę, tabletes ir vandens atsargas, kaip ir normalioj atominėj valstybėj ar jei yra šalia atominė valstybė ir turime tokias grėsmes, kiekvienas ką turim turėti“, – tikino D. Gaižauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos energetikos ministerija antradienį pranešė, jog Astravo AE pirmojo reaktoriaus „fizinis įjungimas planuojamas artimiausiomis dienomis“.

REKLAMA

Pirmoji Baltarusijoje branduolinė jėgainė, turėsianti du rusiško VVER projekto reaktorius, kurių kiekvieno galia – 1200 megavatų, statoma Gardino srityje už maždaug 50 kilometrų nuo Vilniaus ir mažiau nei 30 kilometrų nuo Lietuvos sienos.

Antrąjį reaktorių tikimasi įjungti praėjus maždaug metams nuo pirmojo reaktoriaus veiklos pradžios.

Lietuva yra didžiausia Baltarusijoje statomos elektrinės kritikė ir yra pasiryžusi boikotuoti jos elektros patekimą į rinką. Minskas atmeta Vilniaus priekaištus dėl saugumo reikalavimų nepaisymo. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų