REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Lietuvą alino karštis, tačiau sinoptikai praneša, kad jau netrukus orai gerokai pasikeis. Tiesa, savaitgalį ir vėl galime tikėtis malonių orų permainų.

Antradienį Lietuvą alino karštis, tačiau sinoptikai praneša, kad jau netrukus orai gerokai pasikeis. Tiesa, savaitgalį ir vėl galime tikėtis malonių orų permainų.

REKLAMA

Šį vakarą Lietuvoje lietaus debesys jau bus ties pajūriu. Vėliau naktį lietus nukeliaus per visą šalį, todėl palis bene visur, vietomis lis smarkiai, su perkūnija, smarkesnio vėjo gūsiais. Paryčiais lis tik rytinėje šalies dalyje, kitur dangus jau giedrės. Vėjas pietų, pereinantis į vakarų, vidutinio stiprumo.

Ryto valandomis dar kurį laiką palis šalies rytuose, dieną kai kur palis iš pavienių retai pasklidusių debesų, tačiau jau nedaug. Dėl augančio slėgio dangus giedrės, daug kur nušvis saulė. Vėjas vakarų, kai kada stiprokas.

Kitaip tariant, artimiausią parą vyks orų permaina. Šiltieji orai trauksis, ateis vėsesni. Naktį per visą šalį nuslinks lietaus debesų juosta, palis beveik visur, vietomis gana smarkiai, su perkūnija, vėjo gūsiais. Dieną palis tiktai kai kur, vietomis nušvis saulė. Šalies rytuose oras atvės iki 16–18, vakarinėje pusėje iki 14–16 laipsnių, dieną vakaruose šils iki 18–19, rytuose 23–24 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienio naktį palis pajūryje ir Žemaitijoje, vietomis nugriaudės perkūnija. Dieną beveik visur palis iš žemų, dangumi greitai skriejančių debesų. Naktį atvės iki 13–15, dieną vyraus 16–18, rytuose, pietryčiuose 19–21 laipsnis šilumos. Vėsūs orai per Lietuvą keliaus ir penktadienį. Naktį oras atvės iki 12–14, dieną šils iki 20–22 laipsnių šilumos. Protarpiais lis. Geroji žinia yra ta, kad savaitgalį orai laipsniškai šils, o lietaus bus vis mažiau. 

REKLAMA

Vakarų, Pietų ir Vidurio Europoje orus lemia aukšto slėgio sritis, čia vyrauja giedri saulėti orai, lietaus beveik nėra. O ties Šiaurės Europa įsitvirtinęs ciklonas ne tik lemia debesuotus, daug kur lietingus orus, bet ir per Šiaurės jūrą bei Daniją plukdo Lietuvos link vėsų orą ir lietų. Jis pasieks mus jau šiąnakt.

Dabar pasidairykime po Europos miestus. Pietuose saulėta ir karšta: Romoje 34, Barselonoje 29 laipsniai. Paryžiuje oras šils iki 26, Londone saulė ir 22 laipsniai. Berlyne debesuota, bet irgi 22, Varšuvoje šils iki 25 laipsnių šilumos. Į rytus nuo Baltijos orai atvės, čionai atkeliaus ir lietus su perkūnija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų