REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nario Petro Gražulio pusėn pažiro kaltinimai išžaginimu. Policija ir Vilniaus apygardos prokuratūra dėl šio įvykio atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnį 1 dalį dėl išžaginimo. Šiuo metu prokurorai ir pareigūnai aiškinasi šio įvykio aplinkybes.

Seimo nario Petro Gražulio pusėn pažiro kaltinimai išžaginimu. Policija ir Vilniaus apygardos prokuratūra dėl šio įvykio atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnį 1 dalį dėl išžaginimo. Šiuo metu prokurorai ir pareigūnai aiškinasi šio įvykio aplinkybes.

REKLAMA

Kovo 25 dieną policijai pareiškimą parašė 35 metų moteris, kuri tikino, kad ją kovo 15 dieną, apie 23 val. Vosyliukų kaime, Nendrių gatvėje apsvaigino ir išžagino du vyrai. Moteris policijai nurodė, kad ją esą žagino P. Gražulis ir dar vienas 35 metų vyras.

Antradienį policija pranešė, kad dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas, kuris pradėtas kovo 25 dieną.

„Atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnį 1 dalį, bet įtarimai kol kas niekam nepareikšti.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai šiuo metu aiškinasi. Pareiškimas buvo gautas, atliekamas ikiteisminis ir bus nustatytos visos aplinkybės“, – tv3.lt teigė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja.

REKLAMA

Pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnį 1 dalį, kas lytiškai santykiavo su žmogumi prieš šio valią panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti, ar kitaip atimdamas galimybę priešintis, ar pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusio asmens būkle, baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Naujienų portalas tv3.lt susisiekė su Seimo nariu P. Gražuliu, bet jis atsisakė komentuoti situaciją.

„Tikrai daugiau nieko nekomentuosiu. Viskas“, – tik tiek trumpai atsakė politikas.

Naujienų portalui delfi.lt, jis situaciją komentavo taip: „Dieve, aš nieko nežinau! Ko jūs manęs klausiate? Policijos, žurnalistų klauskite! Eikit, susiraskit tą moterį, ką aš žinau, kas ji tokia, ir ar iš viso ji egzistuoja? Nei manęs kas apklausė, nei suėmė, nei antrankius uždėjo! Vienintelis, kas paskambino paklausti, tai žurnalistė“, – politikas atsakė į klausimą, ką galėtų pasakyti apie mestus kaltinimus.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūra: bus sprendžiama dėl tolimesnių veiksmų

Vilniaus apygardos prokuratūra informavo naujienų portalą tv3.lt, kad kovo 25 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 149 str. 1 d. (Išžaginimas).

„Šiuo metu atliekami proceso veiksmai, siekiant nustatyti, ar buvo padaryta nusikalstama veika. Įtarimai šiame tyrime niekam nepareikšti.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, jį atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, bus sprendžiama dėl tolimesnių veiksmų“, – tv3.lt pranešė generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie įtarimus sunkiu nusikaltimu politikui, kuriais jį kaltina neįvardijama moteris, pirmasis parašė portalas 15min.lt pirmadienio, gegužės 4-osios, vakarą.

Kaip skelbia portalas, moteris teigia, jog nusikaltimas įvykdytas šių metų kovo 15-os dienos vakarą, apie 23 valandą, Trakų rajono Vosyliukų kaime esančiame privačiame gyvenamajame name. Publikacijoje teigiama, minėtas namas siejamas su P. Gražuliu ir buvusia jo padėjėja Seime Patricija Pachomovaite.

„Kovo 25 d. į ligoninę pristatyta 35 metų amžiaus moteris pareiškė, kad kovo 15 d. apie 23 val. Vosyliukų kaime, Nendrių gatvėje, P. Gražulio name į alkoholinį gėrimą kažko pripylus ji buvusi apsvaiginta ir išžaginta P. Gražulio ir dar vieno 35 metų amžiaus asmens“, – taip šis įvykis pažymėtas policijos suvestinėse“, – rašo 15min.lt.

Tačiau su delfi.lt antradienį kalbėjęs Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis teigia, jog policijos įvykių suvestinėje apie šį įvykį skelbiama nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų