REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaukių ar kitų veidą dengiančių priemonių dėvėjimas Lietuvoje karantino metu nuo penktadienio tampa privalomu, trečiadienį posėdyje nusprendė Vyriausybė.

Kaukių ar kitų veidą dengiančių priemonių dėvėjimas Lietuvoje karantino metu nuo penktadienio tampa privalomu, trečiadienį posėdyje nusprendė Vyriausybė.

REKLAMA

„Viešosiose vietose dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones)“, – rašoma Vyriausybės projekte.

„Šiandien priimtas sprendimas dėl asmens apsaugos priemonių – kaukių, respiratorių, panašių daiktų, dengiančių veidą – privalomo dėvėjimo viešose vietose. Vėlgi, supraskime, jeigu einate miške, vienas, tai yra vienas režimas, bet artėjant žmogui, galimam kontaktui, tikrai tas priemones reikia dėvėti“, – po Vyriausybės posėdžio kalbėjo S. Skvernelis.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla sakė, kad policija tikisi gyventojų geranoriškumo ir supratimo, kad kaukes dėvėti būtina.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu turėsime piktybinius atvejus, kai žmonės nesupranta, kodėl tai reikia daryti, nevykdo mūsų reikalavimų, neatmetame, kad grės baudos, kaip ir už kitus galimus izoliacijos ar karantino pažeidimus“, – žurnalistams trečiadienį kalbėjo R. Požėla.

REKLAMA

Seimui padidinus baudas, asmenims už karantino sąlygų pažeidimus gresia bauda nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.

Iki šiol veidą viešose vietose dengti apsauginėmis kaukėmis, respiratoriais, šalikais ar skarelėmis Sveikatos apsaugos ministerija tik rekomendavo. Taip pat rekomenduojama dėvėti vienkartines pirštines.

Taip pat Vyriausybė trečiadienį karantiną pratęsė iki balandžio 27 d. 24 val. ir šventinį Velykų savaitgalį apribojo atvykimą į Lietuvos miestus ir miestelius.

REKLAMA
REKLAMA

Griežtino karantino sąlygas

Vyriausybė kovo pabaigoje jau buvo pratęsusi karantiną iki balandžio 13-osios. Tąkart taip pat sugriežtintos karantino sąlygos – parkuose ir kitose atvirose viešose vietose asmenys gali lankytis ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis, prekybos paslaugų vietose gali lankytis tik po vieną šeimos narį, o prekybos ir paslaugų vietos privalo užtikrinti saugias sanitarines ir higienos sąlygas bei aprūpinimą būtinomis apsaugos priemonėmis.

Taip pat gyventojai viešose vietose raginami dėvėti apsaugos kaukes, respiratorius arba kitas nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Visi iš užsienio atvykę asmenys privalomai karantinuojami 14 dienų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per karantiną apribotas išvykimas iš šalies ir atvykimas į ją, draudžiami žmonių susibūrimai, uždarytos kavinės, daugelis parduotuvių, neteikiamos įvairios paslaugos. Taip pat neveikia šalies švietimo, ugdymo įstaigos, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų. Balandžio pradžioje sustabdyti komerciniai skrydžiai ir kelionės keltu, į Lietuvą sausumos keliu asmenys gali atvykti tik per du pasienio punktus. Siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, Lietuvoje karantinas įvestas kovo 16 dieną. Jo metu uždarytos mokyklos, darželiai ir universitetai, draudžiama daugumos parduotuvių, kavinių veikla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų