REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas planuoja nuotoliniu būdu rengti ir plenarinius posėdžius, tam planuojama keisti Seimo statutą, sako Seimo pirmoji vicepirmininkė Rima Baškienė.

Seimas planuoja nuotoliniu būdu rengti ir plenarinius posėdžius, tam planuojama keisti Seimo statutą, sako Seimo pirmoji vicepirmininkė Rima Baškienė.

REKLAMA

„Ieškome galimybių tai įteisinti ir kitaip dribti, šiandien Seimo statutas nenumato kitos galimybės“, – BNS sakė R. Baškienė.

„Čia reikia statuto pataisų, ir mes stengsimės tai kuo greičiau padaryti, kad viskas būtų teisėta, ir dabar dirbame ties tuo, ir būsimame posėdyje būtų priimti pakeitimai“, – teigė Seimo pirmininko pavaduotoja.

Seimas kitą antradienį po dėl karantino padarytos pertraukos renkasi į plenarinius posėdžius. Planuojami balsavimai dėl Vyriausybės dėl karantino teikiamų projektų, Konstitucinio Teismo teisėjų, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininko skyrimo, prezidento grąžinto Civilinio turto konfiskavimo įstatymo.

Pasak R. Baškienės, projektų pateikimus, svarstymus Seimo nariai galės stebėti iš savo kabinetų, bet balsavimams rinksis į salę.

REKLAMA
REKLAMA

„Artimiausiame posėdyje 31 dieną mes dar neturėsime galimybių to padaryti (posėdžiauti nuotoliniu būdu – BNS). Pateikimus ir svarstymus Seimo nariai galės stebėti iš savo kabinetų, salėje būtų tik tie asmenys, kurie nori paklausti, bet po to teks susirinkti į salę ir balsuoti“, – sakė R. Baškienė.

REKLAMA

Seimas pradėjus plisti koronavirusui pakeitė Statutą ir leido nuotoliniu būdu posėdžiauti parlamento valdybai ir komitetams, keli posėdžiai jau yra įvykę.

Laisvės partijos vadovė parlamentarė Aušrinė Armonaitė ketvirtadienį registravo Seimo statuto pataisas, kad nuotoliniu būdu galėtų būti rengiami ir Seimo plenariniai posėdžiai, kaip jau leidžiama posėdžiauti komitetams.

Pataisa numato, jog elektroniniu būdu Seimo nariams dalyvaujant ir balsuojant posėdyje, turi būti užtikrintas Seimo nario tapatybės ir jo balsavimo rezultatų nustatymas, taip pat daromas garso įrašas ir posėdis transliuojamas Seimo interneto svetainėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Prašome žmonių likti namuose, saviizoliuotis, todėl ir patys savo pavyzdžiu turime praktikuoti nuotolinį darbą. Be to, gali nutikti taip, jog nustačius virusą vienam ar keliems Seimo nariams turės karantinuotis absoliuti dauguma Seimo narių, sustos Seimo darbas, o parlamento veikla negali būti pertraukta jokiomis aplinkybėmis“, – sako A. Armonaitė.

Spaudos konferencijoje A. Veryga kreipėsi į visus Lietuvos gyventojus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų