REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Naglis Puteikis neigia ir išsisukinėja, kad Eglė Kručinskienė yra jo partijos kandidatė kelionėje Seimo link. Politikas tikina, kad kandidatų atranka dar nepradėta ir neaišku, ar E. Kručinskienė kartu su jo vadovaujama Centro partija „Gerovės Lietuva“ bandys patekti į Seimą šiemet vyksiančiuose rinkimuose.

Seimo narys Naglis Puteikis neigia ir išsisukinėja, kad Eglė Kručinskienė yra jo partijos kandidatė kelionėje Seimo link. Politikas tikina, kad kandidatų atranka dar nepradėta ir neaišku, ar E. Kručinskienė kartu su jo vadovaujama Centro partija „Gerovės Lietuva“ bandys patekti į Seimą šiemet vyksiančiuose rinkimuose.

REKLAMA

„Centro partijos „Gerovės Lietuva“ vadovas, komentuodamas susidomėjimą Eglės Kručinskienės nesenais pasisakymais, tikino, kad gerbia kiekvieno piliečio teisę kandidatuoti, bet patikino, kad ji „nėra partijos kandidatė į jokią poziciją“, taip galimai sudaužydamas E. Kručinskienės viltis pakliūti į parlamentą. 

„E. Kručinskienė turi teisę sakyti, kad ji nori kandidatuoti. Ji, kaip suprantu, Kauno skyriuje turi didelę paramą šiuo klausimu. Ir gali būti, kad Kauno skyrius tarp tų kandidatų, kuriuos siūlys į Seimą, iškels ir ją. Bet mes partijos struktūrose dar jokių kandidatų sąrašų nesudarinėjame ir niekieno kandidatavimo nesame aptarę. Nes tai yra ankstyvas klausimas“, – tv3.lt sakė N. Puteikis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis tikino, kad „Kručinskienė šiuo momentu nėra partijos kandidatė į jokią poziciją“. 

„Ką reiškia kandidatuoja? Partija nepaskelbė nė vieno kandidato, nes atranka neprasidėjusi. <..> Ji nori kandidatuoti. O kas čia blogo? Ją remia Kauno skyrius, kaip žmogų. Yra kalbama, kad gal vertėtų Kručinskienę kandidate iškelti, ji pati sako, kad norėtų. Partija atrankos nepradėjo, jokių sprendimų nėra“, – tikino N. Puteikis.

REKLAMA

Pasak jo, E. Kručinskienė yra eilinė partijos narė, o partijos nariai „gali visais klausimais, kaip ir bet kuris kitas Lietuvos pilietis, reikšti savo nuomonę“.

Jis taip pat tikino, kad Rūta Janutienė, trečiadienį parašiusi apie E. Kručinskienės pasisakymus per televiziją ir patikinusi, kad Kručinskienė turės labai stengtis tam, kad patektų į Seimą, tuo pačiu gins E. Kručinskienę nuo patyčių, kurios pasipylė po laidos televizijoje. 

„Mes raštu kreipsimės į žurnalistų etikos institucijas. <...> Jei mes internete rasime dar daugiau žurnalistų arba visuomenės ir politikos veikėjų, kurie nederamais žodžiais įžeidinėja, mes darysime tą patį“, – sakė politikas. 

REKLAMA
REKLAMA

Jis pridūrė, kad Rūta Mikelkevičiūtė, kurios laidoje prieštaringai pasisakė E. Kručinskienė, į savo laidą nesikviečia to žmogaus, kuris atėmė vaikus iš Kručinskų, nors jis turi aukštąjį išsilavinimą, dirbo vaiko teisių tarnyboje, prisidėjo prie Kručinskų istorijos eskalavimo ir yra grobstęs PVM lėšas. Esą jo niekas nesmerkia. 

Portalas tv3.lt primena, kad E. Kručinskienė kiek anksčiau duodama interviu tv3.lt sakė, kad pati kandidatuoti į Seimą ji nesiveržė, ją ten kvietė tas pats N. Puteikis, kuris dabar kalba priešingai. 

„Visų pirma, aš ne pati veržiausi [į Seimą], todėl nemanau, kad man vienai ir rinkimų kampaniją reikės vykdyti. Mane pakvietė Centro partija ir Naglis Puteikis. Aš turiu šią grupę žmonių ir mes kartu spręsime, kaip judėti“, – prieš porą mėnesių portalui sakė E. Kručinskienė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar lapkričio 19 dieną Seimo narys Naglis Puteikis pranešė, kad Eglė Kručinskienė kartu su jo vadovaujama Centro partija „Gerovės Lietuva“ mėgins patekti į Seimą artėjančiuose rinkimuose. Kartu su partija rinkimuose dalyvaus ir Rūta Janutienė, Kristupas Krivickas ir Povilas Gylys.

„Mes čia tam, kad ne tik žiniasklaidai, bet ir visai Lietuvai praneštume gerąją naujieną. <...> Eglės ėjimas į politiką yra ženklas ne tik tiems, kurie turi balsą, bet ir tiems, kurie labai ilgai tylėjo“, – spaudos konferencijoje Seime tąkart sakė R. Janutienė.

Jai antrino ir K. Krivickas, sakęs, kad E. Kručinskienė turi visas pagrindines Seimo nariui reikalingas savybes.

REKLAMA

„Tai sąžinė, padorumas, vertybinis stuburas. Su ja lobistai neturės apie ką šnekėti, nes ji balsuos pagal sąžinę“, – tvirtino K. Krivickas.

Portalas tv3.lt primena, kad visuomenė apie E. Kručinskienę išgirdo praėjusių metų rudenį. Prieš moterį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas po to, kai 2018 metų rugsėjo 29 dieną Bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą apie Kauno Panemunės parke praeivio pastebėtą moterį, kuri sudavė mažamečiui vaikui. Vykstant ikiteisminiam tyrimui, tarnybos nusprendė vaikus iš E. Kručinskienės ir jos vyro paimti, o ši istorija sulaukė didelio visuomenės dėmesio.

Vaikų teisių specialistai teigė, kad mažamečiai iš šeimos paimti dėl jiems grėsusio pavojaus, šeimai nesutikus bendradarbiauti su policijos pareigūnais ir vaiko teisių apsaugos darbuotojais, tačiau pripažino, kad reaguojant į situaciją padaryta klaidų.

Tai, kad vaikams šeimoje buvo kilęs realus pavojus, yra pripažinęs ir teismas. Kilus skandalui visuomenėje, vaikai šeimai grąžinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų