REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors atrodė, kad aplankę žiemiški orai užsibus ilgėliau, tačiau dabar aiškėja, kad sinoptikai džiugių naujienų nepraneš – į Lietuvą ir vėl grįš įprasti orai.

Nors atrodė, kad aplankę žiemiški orai užsibus ilgėliau, tačiau dabar aiškėja, kad sinoptikai džiugių naujienų nepraneš – į Lietuvą ir vėl grįš įprasti orai.

REKLAMA

Ketvirtadienį Lietuvoje orai buvo visai neblogi, kai kada net nušvisdavo saulė. Tačiau šį vakarą pajūryje prasidėjęs lietus greitai išplės savo valdas ir greitai apims beveik visą šalį. Vietomis, daugiausia rytinėje šalies dalyje, lietų pakeis drėgnas sniegas. Pietvakarių vėjas bus stiprus, gūsingas.

Penktadienį orai tikrai nebus malonūs: dangumi sparčiai skries žemi debesys, iš jų su nedidelėmis pertraukomis purkš šaltas, nemalonus lietus. Pragiedrulių tikimybė greičiau teorinė. Nemalonusis vėjas kiek aprims.

„Kitaip tariant, vėl grįžta jau įprasti šią žiemą orai. Dangus visą laiką bus debesuotas, pragiedrulių tikimybė menka. Naktį numatomi mišrūs krituliai – rytinėje šalies dalyje drėgnas sniegas, kitur lietus. Dieną nelabai gausus lietus kartosis visur. Bus vėjuota, ypač naktį. Oras naktį atvės iki 1-3, prie jūros 4 šilumos, rytuose vietomis vos žemiau, 0 dieną vyraus 3-4, prie jūros kokie 5 laipsniai šilumos“, – pridūrė sinoptikas Naglis Šulija. 

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio naktį daug kur, dieną vietomis negausiai lynos arba kris dulksna. Naktį vyraus 1-3, dieną 4-6 laipsniai šilumos. Vis dar bus vėjuota. Tačiau vėjas aprims sekmadienį, o kritulių, tai yra menko lietaus ir dulksnos, bus dar mažiau nei šeštadienį. Dieną ir saulė pro pragiedrulius daug kur nušvis. Įdienojus šils iki jau įprastų 3-4, prie jūros bus apie 5 laipsnius šilumos.

REKLAMA

Vairuotojai įspėjami: naktį laukiama plikledžio

Penktadienio naktį vakariniuose rajonuose numatomas lietus, rytiniuose – šlabdriba, kai kur formuosis plikledis, pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Naktį pūs pietvakarių, vakarų vėjas, jo gūsiai sieks 15-19 m/s. Kelininkai įspėja, ypač krovininių automobilių vairuotojus, kad eismo sąlygas sunkinant šoniniam vėjui, būtina laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo ir pasirinkti saugų greitį ties posūkiais.

Lietuvoje šiuo metu pagrindinių kelių dangos daugiausia sausos, vietomis yra drėgnų kelių ruožų. Tik Rokiškio rajone mažesnio eismo intensyvumo rajoniniuose keliuose vietomis išlikęs plikledis, kuris netrukus turėtų ištirpti.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų