REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gaisro Alytaus padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ nuostoliams ir jo padarinių likvidavimo išlaidoms padengti iš valstybės rezervo lėšų skirta 1,136 mln. eurų. Sprendimą trečiadienį priėmė Vyriausybė.

Gaisro Alytaus padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ nuostoliams ir jo padarinių likvidavimo išlaidoms padengti iš valstybės rezervo lėšų skirta 1,136 mln. eurų. Sprendimą trečiadienį priėmė Vyriausybė.

REKLAMA

„Lėšos skiriamos išlaidoms, susijusioms su ekstremaliąja situacija, kilus gaisrui bendrovėje „Ekologistika“, iš dalies padengti. Siūloma kompensuoti tiesioginius nuostolius, gyventojų, ūkio subjektų ir kitų įstaigų turto netekimą arba sužalojimą, turėtos išlaidos ekstremalios situacijos metu“, – Vyriausybės posėdyje sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

Alytui skirta 243,9 tūkst. eurų įmonių išlaidoms, iškeltų gyventojų apgyvendinimo išlaidoms bei savivaldybės išlaidoms iš dalies dengti. Įmonėms bus kompensuojamas darbuotojų  atlyginimas už nedirbtą laiką, išlaidos saugos priemonėms, patalpoms valyti, gelbėtojų technikos remontui, užterštumo tyrimai.

Didžiausios kompensacijos skirtos bendrovėms „Glass LT“ (35,4 tūkst. eurų), „Svenheim“ (28,6 tūkst. eurų) ir „Kirptė“ (27,9 tūkst. eurų).

REKLAMA
REKLAMA

Alytaus valdsžia gaisro nuostoliams kompensuoti iš viso prašė 1,798 mln. eurų, tačiau, anot Finansų ministerijos, ekstremaliųjų situacijų metu kompensuojami tik tiesioginiai nuostoliai. Todėl nuostoliai dėl neįvykdytų įsipareigojimų, negautų pajamų ir pelno, turto nusidėvėjimo, teisininkų konsultacijų ir kitų nebus kompensuojami.

REKLAMA

Alytaus miesto savivaldybės paprašyta pateikti informacijos, ar draudimo bendrovės kopensuos įmonių „Vektrona“, „Stora Enso Lietuva“ ir „Randers Reb International“ nuostolius.  

Bendrovės „Gamybos parkas“, kuri dalį patalpų nuomojo „Ekologistikai“, ir šalia pastarosios patalpų turinčio Artūro Rubino patirti nuostoliai (atitinkamai 1,208 mln. ir 184,9 tūkst. eurų) neatlyginti, nes jų turto sugadinimas yra draudžiamasis įvykis, be to, pagal Civilinį kodeksą tokią žalą turi atlyginti dėl gaisro kalta „Ekologistika“.

Alytaus rajono savivaldybei skirta 82,6 tūkst. eurų – ūkininkams (15 tūkst. eurų), bendrovėms „Rokiškio pieno gamyba“ (36,7 tūkst. eurų), „Rokiško sūris“ (3,1 tūkst. eurų) ir „Varėnos pienelis“ (11,2 tūkst. eurų) bei administracijai (16,5 tūkst. eurų).

REKLAMA
REKLAMA

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui skirta 135,9 tūkst. eurų, Sveikatos apsaugos ministerijai skirta 421,1 tūkst. eurų, Aplinkos ministerijai – 252,3 tūkst. eurų. 

Gaisras įmonėje „Ekologistika“ kilo spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę. Alytaus mieste ir rajone buvo paskelbta ekstremali situacija.

Generalinė prokuratūra gruodį pranešė, kad dėl gaisro „Ekologistikos“ direktoriui ir dar vienam įmonės darbuotojui pareikšti įtarimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų