REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bandymas sukurti fiktyvią santuoką su lietuvaite Nigerijos piliečiui Peteriui Oluwaseunui Omotosho baigėsi už grotų. Į įkalinimo įstaigos užsienietis buvo išsiųstas trims metams.

Bandymas sukurti fiktyvią santuoką su lietuvaite Nigerijos piliečiui Peteriui Oluwaseunui Omotosho baigėsi už grotų. Į įkalinimo įstaigos užsienietis buvo išsiųstas trims metams.

REKLAMA

Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme šiuo metu nagrinėjamas P. O. Omotosho skundas dėl neturtinės žalos atlyginimo. Tikėtina, kad kalinimo sąlygomis tuometiniame Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime nepatenkintas užsienietis iš Lietuvos valstybės užsiprašė įspūdingos sumos.

Teisme jis reikalauja priteisti net 45 tūkst. eurų. Sprendimas šioje byloje bus skelbiamas jau kitą savaitę. 

Bausmės trims asmenims

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad skandalingoje lietuvės ir Nigerijos piliečio fiktyvios santuokos byloje neseniai buvo padėtas taškas. Neskundžiamą sprendimą priėmė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT).

Dėl šios istorijos už grotų šiuo metu dienas leidžia du lietuviai Arūnas Zurza bei Janas Valentinovičius ir jau minėtas Nigerijos pilietis P. O. Omotosho.

REKLAMA
REKLAMA

Griežčiausia bausme nuteistas A. Zurza. Jis dėl prekybos žmonėmis, įtraukimo į prostituciją bei pelnymosi iš kito žmogaus prostitucijos nuteistas 8 metams nelaisvės. Jo bendras J. Valentinovičius dėl prekybos žmonėmis ir pelnymosi iš prostitucijos kalės 4 su puse metų.

REKLAMA

Lengviausiai išsisuko Nigerijos pilietis, kuris buvo teisiamas tik dėl prekybos žmonėmis. Jam teismas skyrė 3 metų laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant pataisos namuose. Ši byla perėjo visas teismų instancijas, kol galiausia LAT patvirtino prieš tai įvardytas bausmes.

Pardavė santuokai

Bylos duomenimis, A. Zurza, veikdamas bendrininkų grupėje, pasinaudodamas pažeidžiamumu, verbavo kitą žmogų, siekdamas gauti asmeninės naudos, žinant ir siekiant, kad asmuo būtų išnaudojamas nusikalstamais tikslais – fiktyviai santuokai.

A. Zurza kartu su J. Valentinovičiumi įtraukė į prostituciją R. B. bei pelnėsi iš jos. Žinodami, kad Nigerijos pilietis P. O. Omotosho nori sudaryti fiktyvią santuoką, toliau su juo tardamiesi dėl to, 2016 m. gegužės 10 d. lietuviai pasinaudojo R. B. pažeidžiamumu.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl jos sunkios materialinės ir socialinės padėties – oficialiai ji niekur nedirbanti, neturinti legalaus pragyvenimo šaltinio, yra priklausoma nuo alkoholio – A. Zurza ir jo bendras pasiūlė moteriai už atlygį sudaryti fiktyvią santuoką su Nigerijos piliečiu P. O. Omotosho.

Jie moteriai aiškino, kad dėl to jokių pasekmių nekils, o R. B. susidomėjus nurodytu pasiūlymu, tą pačią dieną, A. Zurza prie Vilniaus autobusų stoties, suorganizavo R. B. susitikimą su būsimu „jaunikiu“.

Pasisavino net avansą

Nigerijos pilietis pažadėjo lietuvei sumokėti 4 tūkst. eurų už būsimą sudarytą fiktyvią santuoką. Prostitucijos liūne jau skendusi lietuvė sutiko būti išnaudojama. Netrukus R. B. buvo sumokėtas 400 eurų avansas. Bet net ir šioje situacijoje moteriai teko dalintis. 200 eurų ji atidavė A. Zurzai, 100 eurų – J. Valentinovičiui ir tik 100 eurų liko jai pačiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nigerijos pilietis tuomet pasiėmė moters pasą, o likusią sumą pinigų – 3,6 tūkst. eurų – P. O. Omotosho pažadėjo sumokėti Kauno oro uoste, prieš pat skrydį į Daniją, kur ir turėjo būti sudaryta ši fiktyvi santuoka.

Viskas klostėsi pagal nusikaltėlių planą. Nigerijos pilietis įsigijo lėktuvo bilietus savo ir „būsimos žmonos“ vardu. O A. Zurza ir J. Valentinovičius jau trynė rankomis, nes tikėjosi pasisavinti didžiąją dalį moteriai sumokėtų pinigų.

Bet 2016 m. gegužės 25-ąją šis nusikalstamas planas subliuško, kai R. B. atsisakė skristi į Daniją. Nors moteriai buvo grasinama, bet šįkart ji nepalūžo.

Daugiau nukentėjusiųjų

Nagrinėjant šią bylą paaiškėjo, kad A. Zurza į prostituciją įtraukė ir daugiau merginų bei moterų. Kartu su J. Valentinovičiumi jie į prostituciją galėjo įtraukti mažiausiai septynias dailiosios lyties atstoves.

REKLAMA

Jie išnuomodavo merginos butus, kuriose jos gyvendavo ir teikdavo seksualines paslaugas. Merginos būdavo fotografuojamos, o jų nuotraukos su intymiais pasiūlymais talpinamos įvairiuose skelbimų portaluose.

Praktiškai visos sąvadautojų aukos būdavo socialiai pažeidžiamos. Jos niekur nedirbdavo, turėdavo problemų su įvairiomis priklausomybėmis.

Už pusvalandį klientai prostitutėms mokėdavo 45 eurus, o už valandą – 60 eurų. Mažiausiai puse uždirbtų pinigų merginos atiduodavo suteneriams. Teisme taip ir nepaaiškėjo, kokią tiksliai pinigų sumą išnaudodamas merginas uždirbo teisiami asmenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų