REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
96
Vienas iš pusbrolių Bieliauskų. (INIT stopkadras)

Prieš beveik trejus metus, 2017 m. kovą, itin žiauriai nužudytos plungiškės Ievos Strazdauskaitės budeliai šį ketvirtadienį Kauno apygardos teisme išgirdo jiems siūlomas įkalinimo bausmes.

96

Prieš beveik trejus metus, 2017 m. kovą, itin žiauriai nužudytos plungiškės Ievos Strazdauskaitės budeliai šį ketvirtadienį Kauno apygardos teisme išgirdo jiems siūlomas įkalinimo bausmes.

REKLAMA

Prokurorai kaltinamiesiems I. Strazdauskaitės nužudymu Karoliui, Leonui ir Mantui Bieliauskams pasiūlė skirti įkalinimo iki gyvos galvos bausmes. Taip pat prokurorai prašė visiškai tenkinti nužudytos merginos artimųjų civilinius ieškinius. Bendra jų suma siekia 400 tūkst. eurų.

Per šios dienos posėdį dar nepasisakė kaltinamųjų advokatai, paskutinio žodžio netarė ir patys kaltinamieji. Kitas posėdis numatytas 2020 m. sausio viduryje. Tad jei viskas klostysis gerai, tikėtina, kad jau kitų metų vasarį visuomenė išgirs ir teismo sprendimą.

Pabrėžė ciniškumą

I. Strazdauskaitės artimųjų advokatas Marius Liatukas po posėdžio naujienų portalui tv3.lt sakė, kad, jo manymu, vargu ar buvo galima tikėtis kitokių bausmių nei buvo pasiūlytos:

REKLAMA
REKLAMA

„Atsižvelgiant į nusikaltimo sunkumą, ciniškumą ir beprasmiškumą, nieko kito ir nebuvo galima laukti. Tikiu, kad ir mano atstovaujami žmonės palaiko tokį prokuroro siūlymą. Vargu, ar ta pati visuomenė tikėjosi kažko kito.

REKLAMA

Manau, kad prokuroras įvertino visus akcentus. Taip, kažkas vienas bandė prisiimti kaltę. Bet byloje pakanka duomenų tokiems kaltinimams ir pasiūlyta bausmė yra adekvati.“

Paklaustas, ar išgirdę siūlomas bausmes pusbroliai Bieliauskai kažkaip sureagavo, M. Liatukas atsakė trumpai: „Jei atvirai, nežiūrėjau į juos.“

Advokatas patvirtino, kad kiekvienas iš keturių nukentėjusiųjų paprašė po 100 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. Solidariai iš visų trijų kaltinamųjų. Nukentėjusiaisiais šioje byloje pripažinti I. Strazdauskaitės tėvai, sesuo ir tuometinis sužadėtinis.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip advokatas vertinu visą šį procesą kaip ypatingai kokybišką. Teisėjai labai tvarkingai stebi ir veda procesą. Nėra galimybių vilkinimui. Sudaromos galimybės visiems pasisakyti. Užtikrinamos visų teisės. Manau, kad visos bylos Lietuvoje nagrinėjamos atidžiai, kvalifikuotai“, – proceso eigą įvertino M. Liatukas.

Bausmės per griežtos

Visiškai kitokios nuomonės dėl pasiūlytų bausmių buvo kaltinamųjų advokatai. Karolio Bieliausko gynėjas Raimundas Gargasas tv3.lt teigė, kad yra neteisinga visiems siūlyti tokias pačias bausmes:

„Juk visų trijų veiksmai buvo skirtingi. Yra aiškūs vykdytojai. Čia ne nusikalstamas susivienijimas. Manau, kad neteisinga jiems visiems siūlyti iki gyvos galvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prašysiu teismo atsižvelgti į du aspektus. Visų pirma, kad nebuvo organizuotos grupės ir tai, kad mano gynamasis neatėmė gyvybės Strazdauskaitei.“

Mantui Bieliauskui atstovaujantis advokatas Valteris Alekna taip pat pasisakė pasiūlytų bausmių klausimu:

„Galvoju, kad Mantas yra lėčiausias ir ramiausias žmogus iš visų trijų. Jis yra tas, kuris daugiausia pasiekė gyvenime, turi šeimą, dirbo, nebuvo teistas. Bet yra taip, kad visiems pasiūlė iki gyvos galvos...

Mano tas Mantas, jis niekada nieko neatsakė pusbroliams, negalėjo pasakyti tvirto „Ne!“. Vienas darbo neturėjo, kitas negalėjo už butą sumokėti, o Mantui tokių problemų nebuvo. Bet laiku nepasakė „Ne“...“

Anot V. Aleknos, už žodžio „Ne!“ nepasakymą sulaukti bausmės iki gyvos galvos būtų neteisinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų