REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Išpuolis Kauno mokykloje, V. Girčės nuotr.

Sukrečiantis išpuolis Tado Ivanausko progimnazijos teritorijoje Kaune – nuogas, galimai nuo narkotikų apsvaigęs vyras, įsibrovė į pavėsinę, kurioje tuo metu buvo trys vos 8 metų mergaitės.

8

Sukrečiantis išpuolis Tado Ivanausko progimnazijos teritorijoje Kaune – nuogas, galimai nuo narkotikų apsvaigęs vyras, įsibrovė į pavėsinę, kurioje tuo metu buvo trys vos 8 metų mergaitės.

REKLAMA

Apie šį išpuolį teisėsaugos institucijų ar mokyklos atstovai nėra linkę kalbėti, bet su naujienų portalu tv3.lt sutiko pabendrauti nuogo vyro išpuolį iš arti mačiusios mergaitės mama. Ji papasakojo sukrečiančių detalių.

„Mergaitės buvo prie mokyklos esančioje pavėsinėje. Ten sėdėjo ir grojo dūdelėmis. O tas nuogasis vyriškis įsirovė į tą namelį. Jis kažką marmaliavo angliškai. Iškrypėlis čiupo arčiausiai buvusią mergaitę į rankas, bandė ją bučiuoti, trynėsi į jos drabužius.

Mano dukra ir dar viena jos klasės draugė pradėjo klykti. Gerai, kad vaikinai iš vyresnių klasių ir kažkuris mokytojas jas išgirdo. Jie atbėgo, o tas asmuo dar net nenorėjo paleisti tos mergaitės.

REKLAMA
REKLAMA

Mergaitės buvo išgelbėtos, o užpuolikui iškviesta policija. Vyresni mokiniai ir mokytojai prižiūrėjo, kad jis nepabėgtų“, – siaubingas išpuolio aplinkybes atskleidė vienos iš mergaičių motina.

REKLAMA

Ji pridūrė, kad iškrypėlio glėbyje laikytos mergaitės mama jau parašė pareiškimą policijai. Taip pat dėl ekspertizės buvo paimti mažametės drabužiai.

Anot tv3.lt pašnekovės, ryte mokykloje jai niekas nieko negalėjo daugiau pasakyti apie šį išpuolį:

„Šiandien ryte jie nieko konkretaus negalėjo pasakyti. Kameros nemato tos vietos, kur įvykdytas išpuolis. Nestebi tos pusės. Nors aptverta visa mokykla, bet nėra rakinami įėjimo varteliai.

Ta pavėsinė dar papildomai aptverta. Kaip jis iki ten galėjo prieiti nepastebėtas..? Yra juk budintis asmuo mokykloje, kuris sėdi prie vaizdo stebėjimo kamerų. O jis užėjo ir dar pasivaikščiojo po mokyklos teritoriją...“

REKLAMA
REKLAMA

Moteris pridūrė, kad savo dukrą ji šiandien atvedė į mokyklą, bet kitos mergaitės švietimo įstaigoje nepasirodė. Su iškrypėlio glėbyje buvusia mergaite šiuo metu dirba psichologai.

„Bijojo ir mano dukra eiti į mokyklą, už rankos vedžiau, jaučiau kaip jos nagučiai sminga į mano delną. Klausinėjo vis, ar ateisiu jos pasiimti. Mergaitės patyrė šoką“, – pokalbį užbaigė tv3.lt pašnekovė.

Nuogas užsienietis

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad Kaune pirmadienį sulaikytas ugdymo įstaigos teritorijoje nuogas vaikščiojęs užsienietis. Apie tai pranešė vietos policija.

Vėtrungės gatvėje pareigūnai sulaikė blaivų 1990 metais gimusį užsienio pilietį, paimtas tyrimas narkotinių medžiagų vartojimui nustatyti. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio prievartavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šią informaciją portalui tv3.lt patvirtino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos skyriaus atstovė Odeta Vaitkevičienė:

„Buvo gauta informacija apie vieną nuogą asmenį, kuris laksto ugdymo įstaigos teritorijoje. Mūsų pareigūnai jį sulaikė mokyklos teritorijoje. Informacijos, kad mokykloje būtų buvę kiti galimai ginkluoti asmenys mes tikrai neturime.

Sulaikytas asmuo yra užsienio pilietis. Patikrinus jį alkotesteriu, buvo nustatytas visiškas blaivumas. Tad šiuo metu atliekamas tyrimas dėl narkotinių medžiagų vartojimo, jis yra apklausiamas. Plačiau apie šį įvykį komentarų nebus.“

Nebuvo fizinio kontakto?

Tado Ivanausko progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Indrė Kondrotienė BNS patvirtino, kad mokykla pirmadienį iškvietė policiją dėl nuogo vyro, vaikščiojusio šalia mokyklos. Anot jos, vyras fiziškai nekontaktavo su moksleiviais.

REKLAMA

„Taip, įvykis buvo, mokyklos teritorijoje apsilankė suaugęs žmogus, pasiplaikstė lauke, buvo iškviesta policija – ir mes kvietėme iš mokyklos, ir, kaip įsivaizduoju, aplinkiniai žmonės, atvažiavo policija ir jį pasiėmė. Jis vaikščiojo nuogas, jokių fizinių kontaktų nebuvo“, – tvirtino pavaduotoja.

Kauno apygardos prokuratūros atstovė Izabelė Bočkienė BNS sakė, jog kadangi ikiteisminis tyrimas liečia mažamečius vaikus, apie jį prokurorai informacijos teikti nesutinka.

Prokuratūra taip pat atsisako patikslinti, ar atliekant tyrimą buvo nustatyti nukentėję nepilnamečiai asmenys.

„Mes gavome pranešimą iš policijos vakar, pirminę informaciją. Mes nežinome mergaitės tapatybės, kol kas nebuvo niekas pateikta“, – BNS sakė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Kauno miesto atstovė Ieva Daukšienė.

REKLAMA

„Įvykyje yra vienas vaikas minimas, negaliu pasakyti, ar jis nukentėjo. (...) Gal ir kitiems vaikams mokykloje bus reikalinga pagalba, tai su mokyklos administracija bendrausim ir inicijuosim pagalbą“, – pridūrė ji.

Šiuo metu tarnyba bendradarbiauja su policija, prokuratūra ir aiškinasi įvykio aplinkybes. 

„Kai išsiaiškinsim, kokia reikalinga (pagalba – BNS), galbūt tai bus psichologinė šiuo atveju, tai tiek mergaitei, tiek jos šeimai, tiek mokykloje kitiems buvusiems vaikams ji bus teikiama“, – kalbėjo I. Daukšienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų