REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po ganėtinai šiltų rudens dienų į Lietuvą pamažu kapanojasi šaltesni orai. Štai sinoptikai žada, kad kai kur sulauksime ir šaltuko.

Po ganėtinai šiltų rudens dienų į Lietuvą pamažu kapanojasi šaltesni orai. Štai sinoptikai žada, kad kai kur sulauksime ir šaltuko.

REKLAMA

Trečiadienį Lietuvoje orai buvo pilki – dangų dengė stori, žemi debesys, vietomis pakibo rūkas, kai kur lynojo ar krito dulksna. Naktį ne kaži kas tepasikeis, gal tik nebus rūko, nes jį išsklaidys gerokai sustiprėjęs pietų, pietryčių vėjas. Tačiau dulksnos kai kur tikrai sulauksime.

Ketvirtadienį irgi bus vėjuota – pūs stiprus, kai kada gūsingas pietryčių vėjas. Nepaisant jo, dangų vis tiek dengs pilkų debesų sluoksnis, pragiedrulių tikriausiai nematysime. Kaip ir naktį, kai kur nežymiai palynos arba kris dulksna.

„Kitaip tariant, reikia nusiteikti, kad orai nebus malonūs – pirmiausia dėl to, kad bus ir drėgni, ir vėjuoti, todėl žvarbūs. Visą laiką dangų dengs žemi, pilki debesys, pragiedrulių tikriausiai nebus niekur. Ir naktį, ir dieną kai kur nežymiai palynos arba kris negausi dulksna. Žemiausia temperatūra naktį bus apie 1-3, prie jūros 5 šilumos, dieną šiaip ne taip šils iki 2-4, prie jūros 6 laipsnių“, – kalba sinoptikas Naglis Šulija. 

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį vėjas bus dar žvarbesnis, o šeštadienį aprims ir bus toks, koks ketvirtadienį, tai yra vis tiek žvarbus. Abi dienas dangus bus pilkas, be pragiedrulių. Kai kur ir kai kada pasitaikys kritulių – vyraus menkutė dulksna, bet gali pasitaikyti ir tokių pat smulkių šlapių snaigių.

REKLAMA

Penktadienio naktį bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 1, prie jūros 2 laipsnių šilumos, dieną bus apie 1-2, prie jūros galbūt 3 laipsnius šilumos.

Šeštadienio naktį nedidelis šaltukas numatomas jau visur, dieną bus iki 1-2 laipsnių šilumos.

Ką gi, orai netrukus patikrins ir kaip esame apsirengę, ir kiek plyšių mūsų būstuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų