REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kriminalinės policijos biure šį antradienį paviešinta informacija apie atliekamą rezonansinį ikiteisminį tyrimą susijusį su vogtais ginklais.

Lietuvos kriminalinės policijos biure šį antradienį paviešinta informacija apie atliekamą rezonansinį ikiteisminį tyrimą susijusį su vogtais ginklais.

REKLAMA

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas teigė, kad sulaikymų ir kratų metų iš apyvartos buvo išimti net 224 šaunamieji ginklai. Jie buvo pavogti iš Lietuvos Respublikos ginklų fondo.

„Vienas sulaikytų asmenų 1996-2006 m. laikotarpyje dirbo ginklų fonde. Jis buvo atsakingas už šaunamųjų ginklų priėmimą, saugojimą ir naikinimą.

Minėtas įtariamasis šiuos ginklus pavogė iš ginklų fondo, neteisėtai juos užvaldė ir perdavė kitiems asmenims. Nors tie šaunamieji ginklai turėjo būti sunaikinti“, – pabrėžė L. Pernavas.

Iš viso šiame tyrime yra net 7 įtariamieji, bet tik vienam iš jų pritaikyta sunkiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Likę tyrimo eigą seka būdami laisvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas nėra aišku, ar per ilgą laikotarpį su šiais ginklais buvo vykdomi nusikaltimai, bet, anot L. Pernavo, į šį klausimą bus atsakyta ikiteisminio tyrimo metu.

REKLAMA

Anot L. Pernavo, kol kas nėra tiksliai nustatyta, kada buvo pagrobti ginklai. Akivaizdu, kad tas padaryta ne per vieną konkretų laikotarpį.

 

Ginklai – veikiantys

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis pabrėžė, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas dar prieš dvejus metus:

„Kriminalinės žvalgybos informacija pasitvirtino. Buvo atlikta ilgalaikė policijos operacija. Sulaikyti 7 asmenys. Pas juos rasti kalašnikovai, pistoletai, sprogmenys, šaudmenys. Dauguma ginklų yra veikiantys.“

Anot R. Kiškio, du asmenys iš sulaikytųjų policijai yra žinomi ir susiję su organizuotu nusikalstamumu. Kiti iki šiol nebuvo patekę į teisėsaugos akiratį.

REKLAMA
REKLAMA

„Ginklai buvo laikomi slėptuvėse. Ginklų realizavimo metu vyko sulaikymai. Pistoletų vertė rinkoje yra nuo 1 iki 2 tūkst. eurų. O kalašnikovai kainuoja tris ir daugiau tūkstančius eurų“, – pridūrė R. Kiškis.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Martynas Jovaiša papildė, kad 4 įtariamieji buvo sulaikyti dar pernai, o likę 3 pastaraisiais mėnesiais:

„Tik vienas iš jų yra suimtas, kitiems pritaikytos švelnesnės kardomosios priemonės. Už disponavimą šaunamaisiais ginklais numatyta bausmė siekia iki 8 metų nelaisvės.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų