REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje ir pasaulyje netyla kalbos apie Lietuvos–Prancūzijos varžybas pasaulio krepšinio čempionate, kuriose užfiksuota arbitrų klaida, gali būti, lėmusi skaudų lietuvių pralaimėjimą.

Lietuvoje ir pasaulyje netyla kalbos apie Lietuvos–Prancūzijos varžybas pasaulio krepšinio čempionate, kuriose užfiksuota arbitrų klaida, gali būti, lėmusi skaudų lietuvių pralaimėjimą.

REKLAMA

Po varžybų įsiaudrinęs rinktinės treneris Dainius Adomaitis negailėjo karčių žodžių rungtynių teisėjams.

Nors FIBA pripažino teisėjų klaidą, tačiau lietuvių pateikto protesto nepatvirtino, o D. Adomaičiui už aštrius žodžius teisėjų pusėn FIBA įvertino penkiaženkle bauda.

Ką apie tai mano Mindaugo Kuzminsko brolis Saulius Kuzminskas žunalistė Jolanta Svirnelytė kalbina „Dienos komentare“.

Paaiškėjo, kad Dainiui Adomaičiui už emocijų proveržį spaudos konferencijos metu skirta penkiaženklės sumos bauda. Kaip galima tai vertinti?

Man tai protu nesuvokiama, nes pati FIBA pripažino savo klaidą ir už klaidą bausti trenerį, kad tai pasakė, man tai visiškai nepriimtina.

REKLAMA
REKLAMA

Jei dar būtų kažkoks abejotinas veiksmas, ar abejotina klaida, tada dar suprantu. Bet šitoje vietoje, kai visas pasaulis matė šitą klaidą, ir bausti pinigine bausme trenerį už žodžius… tai neteisinga.

REKLAMA

Dabar, vienaip ar kitaip, atsisveikinome su pasaulio krepšinio čempionatu. Kaip manote, kas rinktinei labiausiai pakišo koją?

Susidėjo labai daug faktorių. Ta pati sėkmė burtų traukime – mes patekome į labai stiprią grupę. Kaip matome, iš kitų grupių būtume išėję labai lengvai ir pirmoje vietoje.

Bet žaidėme su tuo, ką burtai nulėmė. Aš čempionato negaliu vertinti blogai. Žinoma, Lietuva – krepšinio šalis. Visi norime kuo aukštesnių rezultatų. Bet pats žaidimas, manau, tikrai nebuvo blogas. Pasitaikė klaidų, bet manau, kad pritrūko mums sėkmės.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbama, kad šitas čempionatas įstrigs žmonėms galvoje kaip tas, kuriame iš lietuvių buvo pavogtas čempionatas. Visi dabar kalba apie teisėjus. Esą vienas rungtynes jie leido žaisti kiečiau, kitose iš viso neleido prisiliesti. Kaip jūs žiūrite į tą teisėjų reikalą?

Teisėjai ir jų darbas čempionate vertinamas neigiamai. Ir ne tik Lietuvos komandos atžvilgiu, bet ir kitų. Kiek matėme pasisakymų kitų komandų trenerių, kad ir jie yra nepatenkinti ta visa sistema, tais Pietų Amerikos arbitrais, nes, manau, nebuvo pačių geriausių, kurie teisėjavo ir Eurolygoje, dėl to buvo didelė spraga, ir dėl to nukentėjome ne tik mes, bet ir kitos komandos.

Visą pokalbį žiūrėkite siužete.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų