REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad norėtų, jog Seimo nariai slapta balsuotų dėl jo kandidatūros toliau eiti ministro pirmininko pareigas.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad norėtų, jog Seimo nariai slapta balsuotų dėl jo kandidatūros toliau eiti ministro pirmininko pareigas.

REKLAMA

„Galbūt net geriau būtų, jeigu būtų slaptas balsavimas. Tada būtų realus situacijos suvokimas, kiek to palaikymo turi“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė politikas.

„Viešai balsuojant žmogiška savybė – į akis žiūrint, nors galvoja kitaip, bet padaro (kaip reikia – BNS), nes galbūt bus iš to kokios naudos“, – svarstė S. Skvernelis.

Jis sakė nė vieno parlamentaro neprašysiąs ir neagituosiąs palaikyti jo kandidatūros.

„Aš neagituoju, neprašau, noriu, kad kiekvienas Seimo narys pats apsispręstų, įvertintų ir priimtų sprendimą. Antradienį bus etapo pabaiga“, – teigė premjeras.

Prezidentu tapus Gitanui Nausėdai, premjeras grąžino Vyriausybės įgaliojimus, ir dabar laikinai eina šias pareigas.

Antradienį numatytas balsavimas Seime dėl pritarimo S. Skvernelį vėl skirti premjeru.

Kad būtų pritarta kandidatūrai, sprendimas priimamas posėdyje dalyvaujančių Seimo narių dauguma.

REKLAMA
REKLAMA

S. Skvernelis Vyriausybei vadovauja nuo 2016 metų pabaigos.

„Dveji su puse metų buvo tokia patirtis, kurios nė viename iš universitetų negavau. Nekalbant jau apie tai, kad tarnavau beveik 20 metų, dabar jau 25 metus valstybei. Ši patirtis yra tokia, kurią reikia vertinti, reikia džiaugtis, bet buvo galima įgyti ir kitokiais būdais“, – vadovavimą Ministrų kabinetui ketvirtadienį apibendrino S. Skvernelis.

REKLAMA

Jeigu parlamente bus pritarta jo kandidatūrai, premjeras su prezidentu taip pat turės suderinti naujosios Vyriausybės sudėtį.

Laikinojo premjero teigimu, kandidatai į ministrus jau daugmaž žinomi.

„Teikimai neoficialūs yra padaryti, jie yra vertinami, tikrinami“, – sakė S. Skvernelis.

Prieš kelias savaites koalicijos sutartį pasirašė „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Šiuo metu „valstiečiai“ formaliai kontroliuoja 12 iš 14 ministerijų veiklą, dar du portfelius turi „socialdarbiečiai“.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal naują sutartį, koalicijos partneriams iš viso priklauso penkios ministerijos.

G. Nausėda yra pareiškęs pageidavimą, kad pareigose liktų užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius bei krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

S. Skvernelis teigė girdįs, ką sako prezidentas, tačiau pagal partijų susitarimą, krašto apsaugos ministro portfelis tenka partijai „Tvarka ir teisingumas“. R. Karobliui likus pareigose, svarstoma, kad „tvarkiečiams“ turėtų būti atiduota kita ministerija.

„Šiandien tokios diskusijos buvo – bet ką. Jeigu ne tą, tai bet ką. Yra klausimas, kuris šiandien atviras, sprendimą visą laiką galima surasti“, – sakė laikinasis premjeras, paklaustas, kokia ministerija galėtų tekti „tvarkiečiams“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų