REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
Egidijų Dragūną (Selą) išsiveža pareigūnai (nuotr. Broniaus Jablonsko)

Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja portalui tv3.lt patvirtino, kad Egidijaus Dragūno namuose atliekama krata.

35

Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja portalui tv3.lt patvirtino, kad Egidijaus Dragūno namuose atliekama krata.

REKLAMA

„Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos yra atliekamas ikiteisminis tyrimas, kuris pradėtas pagal požymius nusikalstamų veikų, numatytų LR Baudžiamojo kodekso 222 str. 1 d. 183 str. 2 d., 300 str. 3 d.“ – sakė vedėja.

Jos teigimu, ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros 3-iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Austėja Abromaitienė.

Kol kas su ja nepavyko susisiekti.

Kaip jau skelbė tv3.lt penktadienį prieš pietus pareigūnai apsupo atlikėjo namus Vilniuje. Tuo metu SEL buvo namuose.

Policijos atstovė numatyti Baudžiamojo kodekso straipsniai yra susiję su apgaulinga apskaita, svetimo turto pasisavinimu, dokumentų klastojimu.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal įstatymą, tas, kas apgaulingai tvarkė teisės aktų reikalaujamą buhalterinę apskaitą arba paslėpė, sunaikino ar sugadino apskaitos dokumentus, jeigu dėl to negalima visiškai ar iš dalies nustatyti asmens veiklos, jo turto, nuosavo kapitalo ar įsipareigojimų dydžio ar struktūros, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 4 metų.

REKLAMA

Tas, kas pasisavino jam patikėtą ar jo žinioje buvusį didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę arba didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, baudžiamas laisvės atėmimu iki 10 metų.

Jeigu dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu buvo padaryta didelės žalos, arba buvo pagamintas didelis kiekis netikrų asmens tapatybės kortelių, pasų, vairuotojo pažymėjimų ar valstybinio socialinio draudimo pažymėjimų, arba didelis jų kiekis buvo laikytas, gabentas, siųstas, panaudotas ar realizuotas, tokią veiką padaręs asmuo baudžiamas laisvės atėmimu iki 6 metų.

Lietuvoje galioja nekaltumo prezumpcija. Asmuo laikomas nekaltu tol, kol jo kaltė įrodoma.

Ne visi ikiteisminiai tyrimai sėkmingai baigiami ir pasiekia teismą. O teisme ne visada tyrimo metu surinkti duomenys patvirtinami ir asmuo nubaudžiamas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų