REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys Seimo frakcijos – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei partija „Tvarka ir teisingumas“ – ketvirtadienį tęsia derybas dėl valdančiosios koalicijos. Anot Ramūno Karbauskio, galutiniai štrichai gali būti sudėlioti dar ketvirtadienio popietę.

Trys Seimo frakcijos – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei partija „Tvarka ir teisingumas“ – ketvirtadienį tęsia derybas dėl valdančiosios koalicijos. Anot Ramūno Karbauskio, galutiniai štrichai gali būti sudėlioti dar ketvirtadienio popietę.

REKLAMA

„Šiandien gali būti pasirašoma, dar neatmetu šitos galimybės, bet procesas juda į priekį. Aš galėsiu atsakyti į klausimą kokią 11–12 valandą. Manau, kad būtų pasirašoma dėl visko“, – žurnalistams Seime kalbėjo R. Karbauskis.

Vis dėlto, kol nebaigta derėtis dėl programinių nuostatų bei konkrečių postų, Seimo narys atsisako atsakyti į klausimus apie tai, kokiai partijai kokio ministro portfelis atiteks.

„Mes deriname su Vyriausybe tuos skaičius, kurie galėtų būti įrašyti, kad neprasilenkti su realybe. Kitas dalykas, situacijos, susijusios su atsakomybėmis, kokioms [partijoms] kokia sfera būtų. Ir tai deriname, labai arti esame“, – tikino R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio ateitis tebelieka neaiški, nes LSDDP trečiadienį viešai teigė neturinti ambicijų Seimo pirmininko postui.

REKLAMA

„Gali būti, kad šiandien viskas paaiškės“, – sakė R. Karbauskis.

Turgaus nebus

Tuo metu premjeras Saulius Skvernelis apie derybas dėl koalicijos kalba miglotai ir atsisako komentuoti bet kokias detales dėl postų dalybų.

„Artėjame prie kažkokios tai loginės pabaigos. Gali būti ir šiandien. Nenorėčiau kalbėti apie derybų procesus, nes tai yra derybos. Natūralu, kad kiekviena politinė partija ir jėga nori kuo daugiau. Bet kokiu atveju, manau, kad artėjame prie loginės pabaigos. <...> Noriu labai kategoriškai ir aiškiai pasakyti – aš jokių postų neperleidinėju, neperleidinėsiu ir dėl postų jokių turgų ir derybų nevyksta ir negali vykti“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Tenkinsis 1,5 ministerijos

Derybose dalyvaujančių „tvarkiečių“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis svarsto, kad derybos turėtų baigtis iki 14 val. Anksčiau svarstyta, kad šiai frakcijai tektų dvi ministerijos, tačiau šią savaitę frakciją palikus vienam nariui ši skilo, todėl pagal esamą narių skaičių „tvarkiečiai“ galėtų pretenduoti tik į vieną ministeriją.

„Tai viena ministerija tikrai priklauso mums, o kita ministerija, kadangi likome šeši, tai antrą ministeriją dalinsimės per pusę su valstiečių frakcija – tarsimės, ką deleguoti į ministrus. Ar bus ministras jų, gal mūsų viceministras, ar paliksime ministrą ir viceministrus“, – žurnalistams Seime sakė R. Žemaitaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susitikimų dar bus

Derybose dalyvaujantis LSDDP pirmininkas Gediminas Kirkilas taip pat kategoriškai atsisakė komentuoti derybų procesą ir galimas baigtis. Jo teigimu, sprendimo dėl koalicijos ketvirtadienį „galime sulaukti, galime ir nesulaukti“.

„Nekomentuoju derybų. Mes turime savo poziciją, apie ją pasakiau“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė G. Kirkilas.

Anot G. Kirkilo, derybininkai ketvirtadienį dar susitiks tartis dėl derybų baigties.

Neaiškus premjero likimas

Trijų partijų pirmininkai dar gegužės pabaigoje pasirašė memorandumą dėl bendro darbo po to, kai Sauliaus Skvernelio Vyriausybė grąžins įgaliojimus išrinktajam prezidentui Gitanui Nausėdai.

REKLAMA

Valstiečiai prie koalicijos taip pat pakvietė prisidėti Lietuvos lenkų rinkimų akciją – Krikščioniškų šeimų sąjungą.

Pagal Konstituciją, išrinkus prezidentą Vyriausybė turi grąžinti įgaliojimus naujajam šalies vadovui. Įgaliojimai bus grąžinti iškart po G. Nausėdos inauguracijos liepos 12 dieną.

Anksčiau S. Skvernelis žadėjo pasitraukti iš premjero posto, jei prezidento rinkimuose jis nepateks į antrąjį turą. Prezidento rinkimuose premjeras liko trečias.

Vėliau premjeras ėmė kalbėti, kad neatmeta įvairių scenarijų – likti ministru pirmininku, atsistatydinti ar išvykti dirbti komisaru į Europos Komisiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų