• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Antras antradienis“: neatrastas Šiaurės skonis 2

Pastaraisiais metais Šiaurės šalys nustebino pasaulį savo virėjų ir restoranų pasiekimais. Staiga mažas regionas šiaurėje ėmė lygiuotis su didžiosiomis pasaulio virtuvėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Kuo išskirtinė Šiaurės šalių virtuvė? Kur slypi šios virtuvės patrauklumo paslaptis - paprastume, produktų įvairovėje, jų derinime, kulinariniame pavelde? O gal šios virtuvės išpopuliarėjimą lėmė bendras Šiaurės šalių gyventojų domėjimasis maisto kultūra ir noras gaminti kuo įvairesnį ir įdomesnį maistą?

REKLAMA

Gruodžio mėnesį į šiuos klausimus negavome atsakymų, nes renginio dalyvius pakirto gripas. Tačiau Šiaurės skonis per daug skani tema, kad jos atsisakytume.

Todėl sausio 12 d. renginių ciklas „Antras antradienis“ iš naujo kviečia į be konkurencijos skaniausią renginį per visą ciklo istoriją. Kartu su Janu Hanssonu, Europos regioninio kulinarinio paveldo tinklo vadovu aiškinsimės, kuo ypatinga Šiaurės šalių virtuvė, kokios svarbos joje turi kulinarinis paveldas ir kaip Šiaurės šalyse vystomas gastronominis turizmas. Šiaurės ir lietuviško skonio subtilybėmis dalinsis lietuviai virėjai, kurie vyko stažuotis į geriausius Šiaurės šalių restoranus.

REKLAMA
REKLAMA

„Ruošdamiesi Šiaurės šalių maisto kultūros dienoms atlikome apklausą, prašydami apibūdinti Šiaurės šalių virtuvę. Kaip ir spėjome, lietuviams šių šalių virtuvė visų pirma asocijuojasi su žuvimi, o konkrečiau - lašiša. Taigi lašišos mitas gyvas, bet gal jau metas jį sugriauti?,“ – klausia „Antro antradienio“ organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Štai ką apie Šiaurės šalių virtuvę mano Michael Bjorklund, „Naujojo Šiaurės maisto“ ambasadorius, geriausias Suomijos ir Švedijos virėjas, dalyvavęs Šiaurės šalių maisto kultūros dienose „Šiaurės skonis“:

„Įdomu, kad Šiaurės šalių regionas nėra didelis, bet maisto tradicijos skirtingose šalyse labai skiriasi. Maisto gaminimo ir paruošimo būdai yra patys įvairiausi, o juos lemia produktų įvairovė, mūsų karų istorija ir klimato sąlygos. Gaminome maistą taip, kad jis kuo ilgiau išsilaikytų – fermentavome, sūdėme, džiovinome. Didžiuojuosi, kad galiu populiarinti Šiaurės šalių virtuvę, tai man teikia didžiulį pasitenkinimą“.

Dėmesio, renginys vyks lietuvių ir anglų kalbomis.

Prašome atkreipti dėmesį, kad vietų skaičius yra ribotas, vietų rezervacija nevykdoma, įėjimas nemokamas.

Renginio vieta – Šiaurės ministrų tarybos biuras, Didžioji g. 5, Vilnius; laikas – sausio 12 d. 18.00 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų