REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Dainų dainos“ konkurso nugalėtojui Lietuvos televizija suteiks teisę dalyvauti „Eurovizijos“ dainų konkurse Maskvoje, praneša Lietuvos radijas ir televizija (LRT).

REKLAMA
REKLAMA

„Išnykus aplinkybėms, trukdžiusioms apsispręsti dėl dalyvavimo „Eurovizijos“ dainų konkurse, Lietuvos televizija praneša, kad nutarta dalyvauti šiame renginyje“, – teigė LRT atstovas ryšiams su visuomene Vytaras Radzevičius.

REKLAMA

2009 metų „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Maskvoje. Teisę dalyvauti konkurse įgis Lietuvos televizijos nacionalinės dainos konkurso „Dainų daina“ nugalėtojas.

Pasak prodiuserio Jono Vilimo, „Dainų dainos“ dalyvių dainos atitinka pagrindinį „Eurovizijos“ reikalavimą – yra naujos ir niekur neskelbtos.

Dalies dalyvių dainos neatitinka „Eurovizijos“ kūrinio trukmės reikalavimų, tačiau, anot J. Vilimo, „dainą bus galima lengvai koreguoti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Dainų dainos“ nugalėtojas vykti į konkursą nebus įpareigotas ir galės apsispręsti pats. Jei konkurso laimėtojas tokios galimybės atsisakytų, teisė vykti į konkursą būtų pasiūlyta antrosios vietos laimėtojui ir t. t.

„Eurovizijos“ dainų konkursą rengia EBU (Europos transliuotojų sąjunga) drauge su visomis konkurse dalyvaujančiomis šalimis-narėmis. Vienintelė EBU narė Lietuvoje yra Lietuvos radijas ir televizija.

Pirmojoje „Dainų dainos“ atrankoje žiūrovai daugiausiai balsų skyrė atlikėjui Sashai Son, antri buvo Darius Pranckevičius ir Violeta Valskytė, trečioje vietoje liko Violeta Tarasovienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į kitą etapą taip pat pateko Vilius Tarasovas, penktoje vietoje liko „69 danguje“ merginos, o šeštoje – Egidijus Sipavičius.

Pirmojo atrankos etapo koncerto TV auditorijos duomenys rodo, kad „Dainų daina“ buvo žiūrimiausia laida tarp TV žiūrovų Lietuvoje (21.00–23.10 val.)

Atrajame „Dainų dainos“ koncerte savo dainas pristatys „YVA“, „Biplan“, „Siela“, „Kastaneda“, „Deivis“, Urtė Šilagalytė, „BIX“, Linas Adomaitis, Taja, Soliaris, Greta ir SEL, Rosita Čivilytė ir Donatas Montvydas bei Rūta Ščiogolevaitė.

Konkursą organizuoja Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija kartu su Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra LATGA-A.

Piniginiais prizais bus apdovanoti trijų geriausių dainų autoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų