REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kvapnūs ir traškūs meduoliai Jūsų kalėdiniam stalui.

Kvapnūs ir traškūs meduoliai Jūsų kalėdiniam stalui.

REKLAMA

Ingredientai:

1,5 kg miltų

0,5 kg medaus

0,5 kg cukraus

4 kiaušiniai

Kvapiųjų pipirų

Gvazdikėlių

Baltojo imbiero

Cinamono

2 šaukšteliai geriamosios sodos

Gaminimas:

Medų ištirpinti ir šiek tiek pavirti su maltais prieskoniais (kvapieji pipirai, gvazdikėliai, baltasis imbieras, cinamonas).

REKLAMA
REKLAMA

Kitame inde mediniu šaukštu cukrų su kiaušiniais išsukti iki purios masės ir sumaišyti su atvėsusiu medumi.

REKLAMA

Miltus sumaišyti su soda ir įmaišyti į paruoštą medaus masę. Gerai išmaišius, minkyti rankomis.

Iš išminkytos tešlos iškočioti vieno centimetro storio lakštą. Su formelėmis išspausti meduoliukus, dėti į paruoštą ir miltais pabarstytą skardą (miltais barstome tam, kad neprikibtų prie kepimo skardos, taip meduoliukai nuo jos lengviau nusiima – pagal močiutės receptą).

Orkaitę įkaitinti 200 laipsnių ir kepti meduolius nuo 10 iki 15 minučių – atidžiai stebėti, nes jie labai greit kepa.

Skanaus!  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų