100 g minkšto sviesto
100 g cukrus
Žiupsnis druskos
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
2 dideli kiaušiniai
150 g kvietinių miltų
30 g krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
8 šaukšteliai citrinų sulčių
80 ml pieno
Šiek tiek šafrano
Citrinos sulčių ir cukraus pudros papuošimui
Gaminimas:
Minkštą sviestą su cukrumi, žiupsneliu druskos ir nutarkuota citrinos žievele išplakti mikseriui iki vientisos purios balsvos masės (užtruks apie 4-5min.). Tada mušti po viena kiaušinį ir plakti (mikseriu, apie 1 min.).
Sumaišyti miltus su kepimo milteliais, šafranu ir krakmolu ir pro sietelį įsijoti į sviesto masę. Atsargiai šluotele maišyti, vis įpilant pieno bei 3 šaukštelius citrinos sulčių.
Gautą masę sukrėsti į kepimo skardelę, išlyginti ir pašauti į įkaitintą 180 °C orkaitę ~ 25 min, kol gražiai parus.
Dar šiltą subadyti dantų krapštuku ir sulaistyti 5 šaukšteliais citrinos sulčių. Leisti atvėsti ir tik tada papuošti pasidarytu cukraus pudros ir citrinos sulčių mišiniu.
Skanaus! Ypač gardu užsigerti pienu.