• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Ruduo yra tinkamiausias laikas valgyti patiekalus, pagamintus iš bulvių. Niekas nepaneigs, kad lietuviai jas labai mėgsta. Jei jau valgėte bulvių plokštainį arba cepelinus, šiandien rekomenduojame išbandyti ypatingus bulvių kotletukus su sūriu. 

 Ruduo yra tinkamiausias laikas valgyti patiekalus, pagamintus iš bulvių. Niekas nepaneigs, kad lietuviai jas labai mėgsta. Jei jau valgėte bulvių plokštainį arba cepelinus, šiandien rekomenduojame išbandyti ypatingus bulvių kotletukus su sūriu. 

REKLAMA

Šiuo receptu su tv3.lt skaitytojais pasidalijo tinklaraščio ,,World recipes“ autoriai, kurie tikina, kad šis patiekalas tikrai nepaliks abejingų. Išbandykite ir jūs! 

Jums reikės: 

500 gramų bulvių, 8 kiaušinių, 75 gramų sūrio, 1 svogūno, 5 valgomųjų šaukštų džiūvėsėlių, aliejaus, petražolių, druskos. 

Recepto instrukcijos

1. Pirmiausia sūrį sutarkuojame vidutinio stambumo tarka. 6 kietai išvirtus kiaušinius, svogūną bei petražoles ganėtinai smulkiai supjaustome. 

2. Tuomet bulves išverdame su lupenomis, nulupame bei sumalame mėsmale arba sutriname su plaktuvu. Galime pakeisti proporcijas: mažiau kiaušinių, daugiau bulvių arba panašiai. Rezultatas - vis tiek bus labai skanu.

REKLAMA
REKLAMA

3. Tada kiaušinius, svogūną, sūrį bei petražoles sudedame į bulvių košę, įmušame du kiaušinius, įberiame druskos pagal skonį bei gerai išmaišome.

4. Galiausiai iš šios masės formuojame kotletukus, apvoliojame džiuvėsėliuose bei apkepame keptuvėje (atsargiai verčiame, kad nesugriūtų). Kotletukai bus labai švelnaus skonio. Mėgaujamės!

5. Jei norite, šiuos kotletukus galite gardinti mėgstamu kumpiu. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų