Šiuo receptu su tv3.lt skaitytojais pasidalijo tinklaraščio ,,World recipes“ autoriai, kurie tikina, kad šis patiekalas tikrai nepaliks abejingų. Išbandykite ir jūs!
Jums reikės:
500 gramų bulvių, 8 kiaušinių, 75 gramų sūrio, 1 svogūno, 5 valgomųjų šaukštų džiūvėsėlių, aliejaus, petražolių, druskos.
Recepto instrukcijos
1. Pirmiausia sūrį sutarkuojame vidutinio stambumo tarka. 6 kietai išvirtus kiaušinius, svogūną bei petražoles ganėtinai smulkiai supjaustome.
2. Tuomet bulves išverdame su lupenomis, nulupame bei sumalame mėsmale arba sutriname su plaktuvu. Galime pakeisti proporcijas: mažiau kiaušinių, daugiau bulvių arba panašiai. Rezultatas - vis tiek bus labai skanu.
3. Tada kiaušinius, svogūną, sūrį bei petražoles sudedame į bulvių košę, įmušame du kiaušinius, įberiame druskos pagal skonį bei gerai išmaišome.
4. Galiausiai iš šios masės formuojame kotletukus, apvoliojame džiuvėsėliuose bei apkepame keptuvėje (atsargiai verčiame, kad nesugriūtų). Kotletukai bus labai švelnaus skonio. Mėgaujamės!
5. Jei norite, šiuos kotletukus galite gardinti mėgstamu kumpiu.