Jei nežinote, kaip tinkamai paruošti ryžius, rezultatas gali jus nuvilti – ryžių grūdai gali būti sausi, ištižę ar sulipę. Tačiau, laimei, yra patarimų, kaip šį procesą palengvinti.
Andy Hearndenas, „Michelin“ patirtį turintis šefas iš Naujosios Zelandijos, neseniai pasidalijo taip vadinama „krumplio“ („knuckle“) technika, kurią jau dešimtmečius naudoja Azijos namų šeimininkės, rašo express.co.uk.
Savo populiariame „YouTube“ kanale jis turi penkis milijonus prenumeratorių.
„Paklauskite pagyvenusių azijiečių moterų, kiek vandens reikia ryžiams, ir jos tikriausiai pasiūlys šį gerą senąjį „krumplio“ metodą“, – atskleidė jis savo gerbėjams.
Veiksminga ryžių virimo technika
Taigi, kaip tai padaryti? Pasak Andy, pirmiausia būtina tris kartus nuplauti ryžius, kol vanduo taps beveik skaidrus – tai padės atsikratyti krakmolo pertekliaus ir grūdai nesulips.
„Tada įpilkite tiek vandens, kad jis siektų pirmąjį piršto sąnarį, – sakė jis. – Tuomet juos virkite.Tai tikrai taip paprasta!“ Pasak Andy, visų suaugusiųjų pirmas piršto sąnarys yra maždaug tokio pat dydžio, plius minus 10 proc.
„Tačiau iš tikrųjų viskas priklauso nuo dviejų dalykų – absorbcijos arba garavimo, – aiškino jis toliau. – Vanduo virš ryžių skirtas garavimui, o vanduo aplink ryžius – absorbcijai. Jei padvigubinate ryžių kiekį specialiame virimo aparate, padvigubinate ir vandens kiekį.Taip įvertinsite visą tą papildomą skystį, kurį ryžiai absorbuos.“
„Vandens kiekis, kuris išgaruoja, visada sutampa su vandens kiekiu, kuris yra tarp jūsų piršto galiuko ir pirmojo sąnario, – patikslino jis. – Štai jums ir paprastas būdas kiekvieną kartą išvirti tobulus ryžius.“
Technika buvo naudinga
Andy vaizdo įrašas surinko daugiau nei 2,3 mln. peržiūrų – galima drąsiai teigti, kad daugeliui jis buvo naudingas.
„Jau daugelį metų naudoju šį metodą, – rašė vienas. – Visada pavyksta, tačiau niekada nesusimąsčiau, kodėl. Ačiū už puikų paaiškinimą.“
„Šiandien sužinojau kažką naujo, – teigė kitas. – Ačiū. Visada galvojau, kodėl taip puikiai pavyksta. Dabar žinau.“
„Ryžius virti mane išmokė močiutė azijietė ir taip juos verdu jau daug metų“, – pridūrė trečias.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!