Vegetariški patiekalai: patiks net ištikimiausiems mėsos gerbėjams

Nors vegetariškas maistas Lietuvoje kasmet vis populiaresnis, jį dažniausiai renkasi tikri vegetarai, apskritai atsisakantys mėsos. Norėdami sugriauti visavalgių mitus apie vegetarišką virtuvę, prie stalo be mėsos kviečiame visus, trokštančius atrasti naujų skonių.

Maisto ekspertė Aistė Rasmussen vegetariškiems pietums siūlo išbandyti daržovių kukulius su bolivine balanda, baltu vynu pagardintą daržovių sriubą bei čili troškinį su saldžiosiomis bulvėmis.

Vegetariški kukuliai su bolivine balanda

Inkų auksu vadinama bolivinė balanda arba kitaip kynva pasižymi gausiomis maistingomis medžiagomis – vertingais riebalais, ląsteliena bei vitaminais. Dietologai teigia, kad bolivinės balandos ypač naudingos vegetarams, kadangi yra puikus baltymų šaltinis.

IKI maisto ekspertė pataria išbandyti vegetariškus kukulius iš bolivinių balandų, kuriuos tikrai pamėgs net ir prisiekę mėsos mėgėjai.

„Nedideliame puode užvirkite 500 ml vandens, supilkite 250 g bolivinės balandos ir virkite, kol suminkštės, po to nupilkite vandenį ir atvėsinkite. Smulkiai supjaustykite 3 skilteles česnako, 250 g gūžinio kopūsto bei sutarkuokite 100 g kietojo sūrio.

REKLAMA

Atskirame dubenėlyje suplakite 4 kiaušinius, įpilkite 1 šaukštelį citrinos sulčių, 1 šaukštą alyvuogių aliejaus bei žiupsnelį druskos. Visus ingredientus sumaišykite ir suformuokite nedidelius kukulius. Kepkite ant vidutinės ugnies su trupučiu kokosų aliejaus“, – sako kulinarė.

Daržovių sriuba paskaninta šlakeliu baltojo vyno

Baltuoju vynu ir čili prieskoniais paskaninta pupelių, pomidorų ir raudonosios paprikos sriuba idealiai tiks sušilti šaltą rudens vakarą. Kaip pasakoja kulinarė, gaminant šią sriubą galite eksperimentuoti ir papildomai įdėti kitų mėgstamų daržovių ar žolelių.

„Dideliame puode įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite 250 g smulkiai pjaustytų svogūnų, 250 g smulkiai pjaustytos raudonosios paprikos, 3 skilteles trinto česnako ir nuolat maišydami pakepkite kelias minutes.

Tuomet užpilkite 1,5 l daržovių sultinio, įberkite 500 g raudonųjų pupelių, 250 g baltųjų pupelių bei 500 g gerai prinokusių, kubeliais pjaustytų pomidorų. Norint sriubai suteikti sodresnio skonio, įpilkite 150 ml balto vyno, įberkite žiupsnelį druskos, 1 šaukštelį čili prieskonių ir kelis lapelius šalavijo. Sriubą uždenkite ir virkite apie 20 minučių“, – pasakoja maisto ekspertė.

Čili troškinys su saldžiosiomis bulvėmis

Saldžioji bulvė – tai išskirtinė daržovė, kurioje gausu maistinių skaidulų, kalio bei vitamino A. Pasižyminčios mažu kaloringumu, jos ypač mėgstamos vegetarų bei dietos besilaikančių žmonių. Kulinarė pasakoja, kad iš saldžiųjų bulvių galima pasigaminti itin gurmaniškų patiekalų, o derinant jas su imbieru, čili prieskoniu bei ciberžole galite atrasti ypatingą skonį.


Rašyti komentarą...
g
g
2016-11-07 22:00:33
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kiaušiniai- embrionai nevegetariniai. Taip , kad slėpkites po lapais su tokiu straipsniu
Atsakyti
0

K
Kam reikia svorio numest
2016-11-07 23:15:47
Pranešti apie netinkamą komentarą
Gali pagriauzt morkeliu, gal ir akys atsistatys:D
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (2)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų