• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Kuomet virškinimo sistema dirba sklandžiai – visas kūnas taip pat gerai funkcionuoja, nes žarnynas daro įtaką viskam: nuo smegenų veiklos iki imuninės sistemos. 

Kuomet virškinimo sistema dirba sklandžiai – visas kūnas taip pat gerai funkcionuoja, nes žarnynas daro įtaką viskam: nuo smegenų veiklos iki imuninės sistemos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sutrikus virškinimui, žarnyno veiklai imame jausti itin nemalonius pojūčius: kaupiasi dujos, pučia vidurius, užkietėja viduriai arba pradedama viduriuoti, o kartais net pasireiškia suprastėjęs gebėjimas susikoncentruoti, nuovargis, odos problemos. Vis dėlto, svarbiausia į šiuos simptomus nenumoti ranka ir išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių jus kamuoja sutrikęs virškinimas. 

REKLAMA

Kas atsakingas už sklandų virškinimą? 

Viena iš dažnų virškinimo sistemos sutrikimų priežasčių – netinkama mikroorganizmų pusiausvyra mūsų organizme, kuri paveikia tiek žarnyno veiklą, tiek emocinę ir fizinę sveikatą. Tam, kad žarnynas ir visa virškinimo sistema tinkamai funkcionuotų būtinas pakankamas gerųjų bakterijų kiekis žarnyne, tačiau dėl netinkamos mitybos, greito ir nesveiko maisto, pasyvaus gyvenimo būdo šių bakterijų kiekis organizme gali tapti nepakankamas. 

REKLAMA
REKLAMA

Visgi žodis „bakterija“ pirmiausia gali asocijuojasi su neigiama reikšme, tačiau ne visos bakterijos blogos. Žarnynui ir virškinamajam traktui ypač svarbios lactobacillus, acidophillus ir bifido bakterijos, kurios yra laikomos gerosiomis probiotinėmis bakterijomis. Kai kurių iš jų galima rasti jogurtuose, kefyre, kitų – kituose maisto produktuose, tačiau esant gerųjų bakterijų stygiui žarnyne vien tik tam tikrų maisto produktų gali nepakakti. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip užtikrinti pakankamą gerųjų bakterijų kiekį? 

Vienas iš patikimų būdų, kaip aprūpinti organizmą pakankamu kiekiu gerųjų bakterijų – ZOE gerųjų bakterijų koncentratas. Šio ZOE produkto išskirtinė savybė – gyvųjų bakterijų gausa, kuri daug kartų didesnė už kiekį, esantį kituose šios grupės produktuose. Taip pat šimtus kartų didesnė už kiekį, esantį įprastuose raugintuose produktuose, kadangi viename ZOE produktų grame yra nuo 800 mln. iki 4 mlrd. gyvų gerųjų bakterijų. 

REKLAMA

Šio probiotiko vartojimas itin paprastas ir skirstomas į du etapus. Pirmojo ZOE produkto vartojimo etapo trukmė – dvi savaitės, kurių metu organizmas palaipsniui pratinamas prie didesnio gerųjų bakterijų kiekio, vartojant ZOE po vieną arbatinį šaukštelį kiekvieno valgio metu: pusryčiams, pietums ir vakarienei. Šiuo etapu ZOE probiotiko vartojimas atrodo taip: prieš kiekvieną valgymą į puodelį vandens arba sulčių įdedame vieną arbatinį šaukštelį ZOE produkto. Puse gėrimo kiekio išgeriame prieš valgį, likusį kiekį bevalgant arba iš karto po valgio. 

REKLAMA

Po dviejų savaičių pereinama prie antrojo ZOE vartojimo etapo, kuomet rekomenduojama pradėti gamintis tiesiog probiotinį maistą ir ZOE gerųjų bakterijų koncentratą įmaišyti į gaminamą augalinį maistą, sriubas, kokteilius ar naudoti kaip padažą. Be to, toks gerosiomis bakterijomis praturtintas maistas tampa kur kas sotesnis, vertingesnis ir sveikesnis. 

Daugiau apie produktą galite sužinoti čia: https://zoepasaulis.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų