Turbo greitas mėsos ir bulvių apkepas: virtuvėje ilgai nestovėsite

„Dauguma prisigaminame tiek maisto, kad valgome dvi dienas iš eilės arba kitą dieną jau nenorime žiūrėti į tą patį. Išmesti būtų labai nepadoru, nes ir pinigai išleisti perkant produktus, ir laikas gaminant. O kiek žmonių yra alkanų. Tad nemėtant produktų, galima prikelti juos antram gyvenimui. Tam puikiai pasitarnavo vakarykščiai kotletai. Ir išmesti nereikėjo ir patiekalas naujas bei skanus“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.

Ingredientai: 1 kg virtų bulvių (gali būti virtos su lupena, gali būti likusios nuo vakar pietų); 5–6 kotletai(nesvarbu pagal kokį receptą gaminti, svarbu ne su padažu); 300 g pievagrybių; 1 kiaušinis; 1/2 svogūno; 100 ml grietinėlės; 1 morka; 2 skiltelės česnako; druskos pagal poreikį; pipirų pagal poreikį; 1 aitrusis pipiras; 100 g sūrio

Bulves sutarkuoti, įmušti kiaušinį, berti druską bei pipirus ir išmaišyti. Į kepimo formą patepta aliejumi dėti bulvių sluoksnį. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir apkepinti smulkintą svogūną, česnakus, tarkuotą morką ir pievagrybius. Kotletus susmulkinti(aš sumaliau mėsmale) ir sumaišyti su kepintomis daržovėmis.

Pagardiname druska bei pipirais, smulkinta aitriąja paprika. Pilame grietinėlę ir išmaišome. Šią masę dedame ant bulvių sluoksnio ir išlyginame. Dedame į 180 C orkaitę 30 min. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, užberiame tarkuoto sūrio. Paliekame kelias minutes sutvirtėti ir pjaustome.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų