Vištienos troškiniui reikės: grietinėlės, 3 šaukštai volčesterio padažo, kelios skiltelės česnako, keli šaukštai aliejaus, šaukštas sviesto, lauro lapelių, pipirų, sultiniui , muskato riešuto, druska, krapai, čiobreliai svogūnas, morka, 500 gr. blauzdelių.
Būtent muskato riešutas suteiks vištienai ypatingo poskonio, dėl kurio troškinio norėsis dar ir dar.
Gaminimas:
Į puodą su vandeniu dėti druskos, pipirų žirnelių, lauro lapą, vištieną, ir virti, kol pradės irti, kristi nuo kaulo. Nukaulinti.
Susmulkinti svogūną, morką.
Į keptuvę pilti aliejų, dėti sviestą, apkepti smulkintą svogūną, vėliau įmaišyti morką, spaustą česnaką, suberti vištieną, pagardinti prieskoniais, volčesterio padažu, ir maišant apkepti.
Supilti puodelį sultinio kuriame virė blauzdelės, troškinti iki 5 min. Padažą „uždažyti“ grietinėle.
Recepto šaltinis: http://www.skanusgyvenimas.com