Keksiukams reikės: 2 kiaušinių, , 200 g cukraus ( mėgstantiems su mažiau cukraus 100 g), 200 g. ''Rududu'', 200 g. grietinės, 200-220 g. miltų (miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio), 2 a.š. kepimo miltelių (vietoje sodos).
Keksiukų viršui: 150 g juodojo kokybiško šokolado, 150 ml pieno ir skrudintų žemės riešutų, Snikers batonėlio.
Gaminimas:
1. Išplakame kiaušinius su cukrumi.Cukrus turi ištirpti, o masė padidėti kelis kartus.
2. Dedame kambario temperatūros Rududu ir išplakame, kad neliktų gumuliukų.
3. Pilame grietinę, maišome ir sijojame miltus su kepimo milteliais. Žiūrėkite pagal tešlos tirštumą. Jeigu kiaušiniai dideli, reikės daugiau miltų iki 220 g.
4. Tešlą supilame į keksiukų formeles ir dedame į 180* C įkaitintą orkaitę. Kepame 15-20 min.
5. Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą. Pilame pieną ir gerai išmaišome. Tepame ant iškepusių keksiukų, papuošiame lazdyno riešutais ir batonėlio gabalėliais.
Šaltinis: Ritos receptai