Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Vieną gražią dieną mama Kijevo kotletų receptą perskaitė rusiškame laikraštyje, išbandėme ir mums labai patiko. Dabar visada gaminu pagal šį receptą ir kitiems rekomenduoju išbandyti“, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė Justina.

„Vieną gražią dieną mama Kijevo kotletų receptą perskaitė rusiškame laikraštyje, išbandėme ir mums labai patiko. Dabar visada gaminu pagal šį receptą ir kitiems rekomenduoju išbandyti“, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė Justina.

REKLAMA

Kijevo kotletams reikės: 500 g maltos vištienos; 60 g sviesto; žalumynų; druskos; pipirų; česnako skiltelių; 2 kiaušinių; miltų; džiūvėsėlių (paprikos skonio); aliejaus.

Į maltą mėsą įmaišyti druskos ir pipirų. Sviestą sumaišyti su mėgstamais žalumynais, česnakais, susukti į kepimo popierių ir padėti sušalti į kamerą. Maltą vištieną ir sviestą padaliname į 5 dalis. Paimame dalį mėsos, į jos vidų įdedame sviesto (lyg darydami cepelinus).

Kiaušinius išplakame su dviem šaukštais šalto vandens. Suformuotus kotletus apvoliojame miltuose, po to kiaušiniuose ir po to džiūvėsėliuose. Dedame juos 10 min. į šaldymo kamerą. Ištraukus vėl apvolioti kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose.

Kepti įkaitintame aliejuje apie 10–15 min. Reikia stebėti, kad aliejus per daug neįkaistų, nes tada išorėję kotletai bus iškepę, o viduje – žali.

Gaminu Kijevo kotletus taip kaip mane išmokė Kijeve prieš daugiau kaip 50 m.Plonai išmušta nugarinė, į ją įvynioju smulkiai kapota vištiena su viduryje įdėtu sviestu ir blanžiruoju du kartus, tada apverdu aliejuje ir po to dar į orkaite . Pateikiu su fri bulvytėmis ir šviežiomis daržovėmis.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų