REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Keista man ši vasara nors tu ką. Jeigu nežiūrėčiau į kalendorių  – kelios dienos atgal atrodė it tikras ruduo. Rūkas rytais, šalti vakarai. Visai nepanašu į jokį čia rugpjūtį. Keistai viskas ir daržuose auga. Pati negaliu patikėti, kad neturiu užsimarinavusi nei vieno stiklainio daržovių. Agurkus skinu tik po keletą, užtenka tik pavalgymui, pomidorai noksta visai nenoriai. Tad šiais metais pirmą kartą į stiklainius kviečiu cukiniją. Labai tikiuosi, kad prie mėsos patiekalų jas skaniai suvalgysime“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Keista man ši vasara nors tu ką. Jeigu nežiūrėčiau į kalendorių  – kelios dienos atgal atrodė it tikras ruduo. Rūkas rytais, šalti vakarai. Visai nepanašu į jokį čia rugpjūtį. Keistai viskas ir daržuose auga. Pati negaliu patikėti, kad neturiu užsimarinavusi nei vieno stiklainio daržovių. Agurkus skinu tik po keletą, užtenka tik pavalgymui, pomidorai noksta visai nenoriai. Tad šiais metais pirmą kartą į stiklainius kviečiu cukiniją. Labai tikiuosi, kad prie mėsos patiekalų jas skaniai suvalgysime“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Iš normos užsipila 4 – 0,7 l stiklainiai. Cukinijos jaunos.

Marinatui: 1,5 l vandens; 2,5 v. š. druskos; 100 ml cukraus; 250 ml acto; 1 v. š. ciberžolės; Krapų žiedai; 2 lauro lapai; 2 skiltelės česnako; 2–4 juodieji ir kvapieji pipirai žirneliais.

Marinato receptas

Stiklainius išplauname, gerai iškaitiname. Išverdame marinatą. Cukinijas gražiai nuplauname ir supjaustome stambesniais griežinėliais. Cukinijų griežinėlius dedame į puodą su marinatu ir pakaitiname keletą min.

Išgriebiame ir sudedame į stiklainius. Marinatą dar kartą užverdame. Pilame į stiklainius. Gerai užsukame. Statote dangteliais žemyn ir užklojame storu rankšluosčiu. Leidžiame pilnai atvėsti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų