• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didelis cholesterolio kiekis gali sukelti rimtų sveikatos problemų, tokių kaip širdies priepuoliai ar insultai. Cholesterolio kiekį didina tokie maisto produktai, kuriuose yra daug sočiųjų riebalų, pavyzdžiui, riebi mėsa, sūris, sviestas ar sausainiai.

Didelis cholesterolio kiekis gali sukelti rimtų sveikatos problemų, tokių kaip širdies priepuoliai ar insultai. Cholesterolio kiekį didina tokie maisto produktai, kuriuose yra daug sočiųjų riebalų, pavyzdžiui, riebi mėsa, sūris, sviestas ar sausainiai.

REKLAMA

Vieni maisto produktai cholesterolio kiekį didina, o kiti, atvirkščiai, jį gali padėti sumažinti. Yra trys maisto produktai, kuriuos vartodami galite sumažinti širdies ligų riziką, rašo express.co.uk.

Avižos

Avižose yra tirpių skaidulų, kurios padeda sumažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį. 2017 metų angliškame žurnale „Lipidai sveikatoje ir ligose“, paskelbtame tyrime dalyviai kasdien 28 dienas valgė avižų košę ir jų cholesterolio kiekis sumažėjo.

Pupelės

Visų rūšių pupelėse taip pat gausu tirpių skaidulų. Pagal Harvardo medicinos mokyklą, organizmas pupeles virškina ilgai, o tai reiškia, kad po valgio ilgiau jaučiatės sotūs, todėl pupelės naudingos ir žmonėms, norintiems numesti svorio.

REKLAMA
REKLAMA

Avokadas

Pastaruoju metu išpopuliarėjęs vaisius yra pripildytas širdžiai naudingų riebalų. Tyrimas, 2015 metais paskelbtas Amerikos širdies asociacijos žurnale parodė, kad laikantis cholesterolį mažinančios dietos, suvartojant vieną avokadą per dieną, galima sumažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų