Gian Luca vyko į Ukmergės rajone esantį Tuomų ūkį, kur jį priėmė Gražvydas ir Edita. Kaime, kuriame dabar ūkininkauja Edita ir Gražvydas, anksčiau gyveno moters seneliai. Tiesa, ne pati Edita, o jos vyras įkalbėjo moterį ūkininkauti.
Tuomų ūkyje auginamos avys, alpakos ir ožkos, tačiau tai nėra vieninteliai ūkio gyventojai. Čia auginama 110 genofondinių avių, kurios pasirinktos neatsitiktinai – taip siekiama išsaugoti lietuviškas avių veisles.
Ūkio įkūrėjai pastebi, kad Lietuvoje ši mėsa nėra itin populiari, tačiau jie bando įrodyti, kad tai – ir skanu, ir sveika.
Išklausęs istorijas apie ūkio įkūrimą, jo gyventojus ir apsilankęs mėsos perdirbimo ceche, Gian Luca su Edita ir Gražvydu persikėlė į virtuvę, kur virtuvės šefas pagamino sultingą ėrienos nugarinę su smidrais ir artišokais.
Ši mėsa laikoma nepelnytai pamiršta, tačiau šį patiekalą apsilaižydami pirštelius valgys visi šeimos nariai, o nugarinė tiesiog tirps burnoje.
Sultinga ėrienos nugarinė su smidrais ir artišokais
Reikės:
- Ėrienos nugarinės;
- Konservuotų artišokų;
- Kadagio uogų;
- Balto vyno acto;
- Rozmarinų druskos;
- Alyvuogių aliejaus;
- Šalavijo;
- Rozmarino;
- Lauro lapų;
- Smidrų;
- Sviesto.
Gaminimo eiga:
Ėrienos nugarinę dedame į puodą. Susmulkiname šalavijus ir rozmarinus, beriame į puodą. Dedame lauro lapus ir kadagio uogas. Pašlakstome alyvuogių aliejumi.
Sudedame konservuotus artišokus ir smulkinus smidrus. Įpilame balto vyno acto, įdedame sviesto, pagardiname rozmarinų druska. Paliekame lėtai troškintis grilyje. Skanaus!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!