Išbandykite kelis greitus patarimus, kurie suteiks jūsų rytiniam gėrimui naujų skonių.
2. Odė cinamonui. Prieš gerdami kavą įsidedate tiek cukraus, kad nesuskaičiuojate net patys? Rinkitės kavą skaninti cinamono prieskoniu. Taip ne tik suteiksite savo kavai skonio, bet ir nenaudosite papildomų kalorijų.
3. Citrinos sultys. Norite gerdami kavą pagreitinti medžiagų apykaitą? Pabandykite įdėti į kavos puodelį gabalėlį citrinos ar įpilti jos sulčių.
4. Pasidarykite kavos kremą. Kam leisti niekada nesibaigiančias išlaidas kavos kremui, kai idealų jo variantą galima pasigaminti namuose? Įlašinkite kelis vanilės ar migdolų ekstrakto lašus į pieną. Be to, jis bus ne tik pagamintas namuose, bet ir laikysis ilgiau.
5. Kavos kubeliai. Skubėdami į darbą, paskaitas ar susitikimus neretai nespėjame išgerti savo namuose kavos ir paliekame ją vienišai stovėti ant mūsų virtuvės stalo. Tačiau grįžę neišpilkite jos į kriauklę, o geriau išpilstykite ją į kubelių formeles, vėliau užšaldykite kavą šaldymo kameroje. Kitą rytą galėsite kubelius tiesiog sumesti į stiklinę ir užpilti vandeniu ar pienu.
6. Druska. Pabandykite vietoj cukraus į kavą įdėti žiupsnelį druskos. Ji leis atsiskleisti kavos poskoniams ir suteiks jai ypatingesnio skonio.
7. Greipfruto gabalėlis. Atsibodo kava su saldikliais, cinamonu ar citrina? Tuomet pabandykite į kavą įdėti greipfruto skiltelę. Tai jums suteiks ne tik naujų kavos potyrių, bet ir leis išsaugoti ilgesnį kavos poveikį.
8. Namų gamybos kavos sirupai. Tikriausiai pastebėjote, kokia skani saldinta kava būna įvairiose kavinėse. Tokį efektą jai suteikia visų numylėti sirupai. Jį pasigaminti namuose galite ir jūs patys. Paiimkite po du puodelius cukraus ir pieno. Pašildykite pieną kartu su cukrumi ant viryklės ar mikrobangų krosnelėje, kol ištirps cukrus. Įdėkite karamelės, vanilės ekstrakto ar sumaišykite su avietėmis ir kitomis uogomis. Sirupo skonis priklauso tik nuo jūsų, išbandykite savo fantaziją!
9. Pasirinkite kavos gėrimo laiką. Žmogaus kūnas natūraliai gamina streso hormoną kartizolį, kuris sukelia energijos pliūptelėjimą 7 valandą ryto ir 18 valandą vakaro. Kadangi jūs natūraliai gaunate energijos tokiu metu, geriausia kavą gerti tarp 9.30 – 11.30 ryto ir 13.30 – 17.00 valandos.
10. Pagardus dėkite į pupeles. Tikriausiai esate įpratę įvairiausius pagardus dėti jau į užpiltą vandeniu kavą. Tačiau pabandykite saldiklius, cinamoną, citrinos griežinėlį ar šokolado gabalėlį įdėti į pupeles, dar prieš paruošiant kavą. Skonis bus toks geras, kad nesinorės jokio cukraus šaukštelio!