Daugelis sodininkų deda visas pastangas, kad pavasarį ir vasarą jų vejos atrodytų dailiai, o naudojant šį įprastą virtuvės prieskonį tai padaryti bus lengviau.
Sode pabarstykite cinamono
Yra daugybė dalykų, kurie gali pakenkti vejai ir priversti ją paruduoti. Vabalų, skruzdėlių, pelėdų, voverių, triušių ir paukščių antplūdis gali pakenkti žolės šaknų sistemai.
Be to, tai gali prisidėti prie grybelinių ligų, dėl kurių vejoje gali atsirasti rudos dėmės ir pakeisti spalvą, teigiama express.co.uk.
Tačiau su trupučiu cinamono šias problemas galima lengvai išspręsti. Šis virtuvės prieskonis yra neįtikėtina priešgrybelinė priemonė, padedanti užkirsti kelią ligoms ir stabdanti jų plitimą sode. Cinamonas iš grybelių išsiurbia drėgmę, kuri reikalinga grybeliams plisti.
Cinamono naudojimas vejoje yra puiki alternatyva cheminiams fungicidams, kurie gali pakenkti sodui. Be to, jis veikia kaip natūralus repelentas. Įvairiems gyvūnams ir kenkėjams cinamono kvapas yra atgrasus, todėl jį pajutę vengs jūsų sodo.
Kiti cinamono naudojimo vejoje privalumai: padeda mažinti piktžolių kiekį ir reguliuoti dirvožemio pH lygį. Subalansuotas pH lygis sudaro sąlygas žolei įsisavinti maistingąsias medžiagas, nes dėl azoto, fosforo ir kalio trūkumo žolė gali silpniau augti ir būti pažeidžiama ligų bei kenkėjų.
Kad ir koks puikus būtų cinamonas, svarbu, kad jis būtų naudojamas tinkamai, nes per didelis jo kiekis gali pakenkti dirvožemyje esantiems naudingiems mikroorganizmams.
Norėdami išspręsti grybelių sukeltas problemas arba pagerinti dirvožemio kokybę, naudokite iki maždaug 113 g vienam kvadratiniam metrui. Norint kovoti su kenkėjais, užtenka lengvesnio naudojimo – 7-14 gramų vienam kvadratiniam metrui.
Jei bijote, kad nepavyks tolygiai išbarstyti cinamono, galite pasigaminti tirpalo. Tiesiog sumaišykite 4-5 valgomuosius šaukštus malto cinamono su vandeniu ir naudodami laistytuvą ar purkštuvą tolygiai paskirstykite ant vejos ar kitų vietų.
Taip užtikrinsite, kad cinamonas turės tiesioginį sąlytį su tomis vietomis, kurioms reikia dėmesio. Kartais gali prireikti pakartotinio purškimo, todėl rekomenduojama tarp purškimų palaukti tris-keturias savaites, kad veja spėtų įsisavinti prieskonius ir pamatytumėte pagerėjimą.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!